Premiér Fiala mluvil s britským premiérem Sunakem. Podle mluvčího Downing Street byla tématem ilegální migrace a pašování lidí. (Downing Street)

ODS v Královéhradeckém kraji chce za předsedu strany nadále Petra Fialu. Nominaci na předsedu strany mu dnes dali delegáti regionálního sněmu v Hradci Králové. Na místopředsedy strany nedal sněm nominaci nikomu.

Je třeba ukončit energetickou závislost na nespolehlivých partnerech, prohlásil s odkazem na ruskou agresi na Ukrajině premiér Petr Fiala na světovém summitu o jaderné energii v Bruselu.

Premiér Petr Fiala řekl, že Andrej Babiš opakovaně útočil na bezpečnost státu. „Zatímco se koncernu dařilo, odehrával se jiný příběh. Naše společnost se ocitla pod tlakem, pod kdejakou záminkou se ukrajovalo osobní svobody.“

Česká národní banka (ČNB) zahájila správní řízení s Podnikatelskou družstevní záložnou (PDZ) směřující k odnětí povolení působit jako družstevní záložna. V záložně měl v minulosti peníze uložené i premiér Petr Fiala (ODS).

Vyjádření premiéra Petra Fialy z úterní konference mohlo vést k dojmu, že české dary munice pro napadenou Ukrajinu jsou násobně vyšší, než se dosud vědělo. „Nejde o dary ze skladů Armády České republiky,“ vysvětlila Deníku N mluvčí vlády.

Prezident Pavel a premiér Fiala přijali filipínského prezidenta Ferdinanda Marcose mladšího, syna někdejšího diktátora. S Fialou jednali o podpoře obchodu i obranné spolupráci. Hovořili také o pracovní migraci a geopolitických tématech. Kdo je politik zvaný Bongbong? Přinášíme jeho profil.

Jak chápat Fialova slova z bezpečnostní konference? Premiér na úterní bezpečnostní konferenci naznačil, že české dodávky munice Ukrajině mohou být násobně vyšší než dosud zveřejněná data. Mluvčí vlády pro Deník N jeho výroky vysvětlila.

Premiér Petr Fiala slíbil, že se bude znovu věnovat dopadům těžby v polském dole Turów. Na výjezdu v Jablonci nad Nisou tím reagoval na rozhodnutí polského správního soudu o zrušení platnosti posouzení vlivu těžby v dolu na životní prostředí.

Pavel ve čtvrtek na Hradě přivítá filipínského prezidenta Marcose. Jednat s ním bude i Fiala, v pátek je v plánu Česko-filipínské obchodní fórum. (ČTK)

Vstup do NATO byl historický přelom pro naše bezpečí, řekl na konferenci na Pražském hradě premiér Petr Fiala. Podle Fialy byl den vstupu do NATO jedním z nejdůležitějších v moderních dějinách České republiky.

Petr Fiala přijal v pražské Kramářově vile bývalého amerického prezidenta Clintona, který dorazil do Prahy u příležitosti 25. výročí vstupu Česka do NATO. (ČTK)

Andrej Babiš a hnutí ANO se podle premiéra Fialy (ODS) snaží „koncentrovat nové voliče cílenou radikální rétorikou“. Výroky představitelů ANO podle Fialy „popírají západní orientaci naší země a oslabují demokratickou politickou kulturu“. Premiér to napsal na X v reakci na nejnovější volební průzkum, který hnutí ANO přiřadil 39 % hlasů.

Jednáme o návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě, řekl ředitel zahraničního odboru prezidentské kanceláře Jaroslav Zajíček. (ČT)

Dosud se podařilo vybrat dostatek peněz na nákup první dodávky 300 000 dělostřeleckých granátů pro pomoc Ukrajině, uvedl dnes na sociální síti X premiér Petr Fiala (ODS). Cílem české iniciativy je poslat daleko víc a hledání partnerů podle Fialy pokračuje. Práce a pomoc Ukrajině tímto nekončí, doplnil předseda vlády.

Premiér Petr Fiala (ODS) odmítl výroky Andreje Babiše, který v reakci na rozhodnutí českého kabinetu přerušit konzultace se slovenskou vládou, na síti X napsal, že nynější předseda vlády Petr Fiala (ODS) úplně ničí česko-slovenské vztahy.

Premiér Petr Fiala nevidí důvod, proč by v případě znovuzvolení nejel na první zahraniční cestu na Slovensko. Vztahy obou zemí jsou na výborné úrovni, řekl. (ČTK)

O konkrétní podobě české iniciativy na zajištění munice ze třetích zemí pro Ukrajinu se jedná, řekl dnes po schůzce s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem premiér Petr Fiala (ODS).

Za nelegální a nevyprovokovanou ozbrojenou agresi označuje ruskou invazi na Ukrajinu akční plán strategického partnerství České republiky a Francie do roku 2028, který dnes na úřadu vlády podepsali francouzský prezident Emmanuel Macron a premiér Petr Fiala (ODS).

Nikdo v Evropě se nechystá posílat vojáky na Ukrajinu, řekl dnes ve Sněmovně premiér Fiala. Na pařížském summitu šlo podle něho o minimální téma. (ČTK)

Premiér Fiala zítra letí na summit do Paříže, kde bude jednat o pomoci Ukrajině. „Budeme se bavit, jak zesílit podporu Ukrajiny, jak zvýšit kapacity našeho obranného průmyslu a jak se připravit na následující měsíce,“ řekl Fiala. „V podpoře Ukrajiny musíme být akceschopní a musíme být připraveni na všechny scénáře,“ dodal

Prezident Petr Pavel na pondělní summit k Ukrajině do Paříže nepojede, odpověděla dnes odpoledne na dotaz ČTK mluvčí hlavy státu Eva Hromádková.

Podle premiéra Petra Fialy nemá dnešní demonstrace v Praze s bojem za lepší podmínky zemědělců mnoho společného. „Demonstraci pořádají lidé, kteří se netají například svou podporou Kremlu a sledují jiné cíle než zájmy zemědělců,“ napsal předseda vlády.

Případ Alexeje Navalného podle premiéra Petra Fialy ukazuje, kam až je Putinův režim ochoten zajít v boji se svými politickými protivníky a názorovými odpůrci. Fiala to napsal na síti X.

Zpomalení inflace na 2,3 procenta podle premiéra Fialy znamená konec zdražování a konec nejistoty ohledně budoucnosti. Novinářům to řekl v komentáři k dnes zveřejněné informaci o lednovém růstu spotřebitelských cen.

Premiér Petr Fiala se setkal s prezidentem Petrem Pavlem, podle Fialy diskutovali o ekonomickém výhledu Česka na rok 2024 a o současné bezpečnostní situaci ve světě, především na Blízkém východě a na Ukrajině. „Shodli jsme se na tom, že je potřeba dodržovat spojenecké závazky v NATO a investovat do naší bezpečnosti,“ sdělil Fiala na síti X.

Premiér Petr Fiala (ODS) označil pochybnosti kolem svého vkladu v záložně za snahu opozice vyrobit kauzu za každou cenu. Prohlásil, že se nemá za co stydět.

Premiér Petr Fiala řekl, že hnutí ANO nemá žádná témata a není schopno se věnovat věcem, které jsou pro rozvoj České republiky opravdu důležité. Ukazuje to podle něj návrh hnutí ANO na mimořádnou schůzi kvůli Fialovu majetkovému podílu v Podnikatelské družstevní záložně, premiér věc podle svých slov novinářům i veřejnosti už vysvětlil.

Unijní lídři se podle premiéra Fialy nadále dokážou v klíčových věcech dohodnout. „Dokážeme se nadále shodnout na podpoře Ukrajiny, na garantování finanční pomoci pro Ukrajinu, to je signál, který Evropská unie vysílá navenek – a je to signál velmi silný,“ okomentoval Fiala fakt, že dnešní dohodu o poskytnutí další pomoci Ukrajině neblokovalo Maďarsko.

ANO žádá svolání mimořádné schůze Poslanecké sněmovny, důvodem je majetkový podíl premiéra Petra Fialy (ODS) v Podnikatelské družstevní záložně (PDZ).

Premiér Petr Fiala (ODS) v Senátu při uctění památky obětí holokaustu zdůraznil, že holokaust připomíná, že v lidech je kromě dobra skryto i zlo. Lidé podle něj mají odpovědnost chránit slabší a bojovat proti nenávisti. (ČT24)

Premiér Petr Fiala soudí, že větší šanci na přijetí by Istanbulská úmluva měla po širší debatě. Někteří koaliční partneři podle něj na ratifikaci spěchali. Řekl to v rozhovoru v Blesku.

Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Premiér Petr Fiala zkontroloval formuláře o střetu zájmů po upozornění, že do nich neuvedl podíl v záložně. Doplnil i své dlouhodobé penzijní připojištění, uvedl. Možná pokuta 50 000 korun za opomenutí v majetkovém přiznání může být promlčená.

Premiér Petr Fiala ve svých majetkových přiznáních opomněl, že byl vlastníkem téměř milionového podílu v Podnikatelské družstevní záložně (PDZ). Za chybu mu hrozí pokuta až 50 tisíc korun. Fiala dnes na síti X napsal, že prověřuje, jak situaci napravit. (Seznam Zprávy)

Premiér Petr Fiala (ODS) vyjmenoval na konferenci ke dvaceti letům členství České republiky v EU hlavní české priority v Unii. Jsou jimi podle něj prosperita a budoucnost evropské ekonomiky.

Český premiér Petr Fiala a rakouský kancléř Karl Nehammer v totožných příspěvcích na síti X dnes napsali, že se staví proti jakýmkoliv pokusům politizovat Mezinárodní soudní dvůr (ICJ) v Haagu.

Premiér Petr Fiala se setkal se svým indickým protějškem Naréndrou Módím. Podle Fialova vyjádření by Česko mělo s Indií uzavřít dohodu o strategickém partnerství v inovacích a obchodu. Český premiér přednese projev na investičním fóru Vibrant Gujarat Global Summit.

Premiér Petr Fiala zahájil návštěvu Indie. Jeho letadlo přistálo přibližně v 21.45 místního času (17.15 SEČ) v západoindickém městě Ahmadábád ve státě Gudžarát. Zítra se setká s indickým premiérem Naréndrou Módím, s nímž bude jednat o posílení česko-indických vztahů a také o obchodní, obranné a vědecké spolupráci.

V ODS roste s blížícími se volbami neklid, regionální politici si uvědomují, že jejich šance ovlivňuje i nízká obliba vlády a její špatná komunikace. Premiér Petr Fiala a ministři za ODS na setkáních s členy čelí výtkám a ostrým dotazům.

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil prezidentův projev jako vyvážený, realistický a povzbuzující. Je rád, že na některé věci mají podobný pohled. (ČTK)

Wolfgang Schäuble byl podle premiéra Fialy státníkem, který ztělesňoval kontinuitu německé politiky a významně přispěl ke stabilitě v Evropě. (ČTK)

„Máme předpovědi expertů, že příští rok začne ekonomický růst. Začne růst i reálná mzda a věřím, že se s inflací dostaneme k číslům, na která jsme byli kdysi zvyklí,“ říká premiér Petr Fiala ve velkém bilančním rozhovoru ke dvěma letům vlády.

„Chyby děláme z různých důvodů, ale rozumný člověk se z nich poučí,“ říká premiér Fiala. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Šéf stínové vlády opozičního hnutí ANO Karel Havlíček zhodnotil dnešní Fialův vánoční projev: „Premiér Petr Fiala (ODS) je odtržený od běžných lidí a odmítá si připustit odpovědnost za současnou situaci.“

Letošní Vánoce ovlivnila brutální a ničím neobhajitelná střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) v Praze, řekl dnes ve svém vánočním projevu premiér Petr Fiala (ODS).

Příští rok nabízí podle premiéra Petra Fialy (ODS) naději, že bude mnohem lepší než roky předcházející. To nejhorší má Česko za sebou, řekl dnes Fiala ve svém vánočním projevu.

Fiala čeká v příštím roce konec zdražování a růst mezd. Je naděje, že rok bude mnohem lepší než předchozí, to nejhorší má ČR za sebou, řekl.

Premiér Petr Fiala přišel ke Karolinu vyjádřit solidaritu s oběťmi včerejší střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. U Karolina je pietní místo.

Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Premiér Petr Fiala vyzval v souvislosti se střelbou v Praze ke zdrženlivosti a ohleduplnosti. „Mnoho lidí přišlo o své blízké a přátele, hloubku jejich bolesti a zármutku si stěží dovedeme představit. I z úcty k nim se prosím zdržme rychlých soudů a nešiřme neověřené informace,“ napsal premiér na síti X.

Premiér Petr Fiala vyjádřil nejhlubší soustrast všem rodinám a přátelům obětí střelby na Filozofické fakultě UK v Praze. „Zcela zbytečně vyhaslo mnoho životů převážně mladých lidí, řada dalších je zraněna,“ řekl na mimořádném brífinku.

Vláda Petra Fialy (ODS) má v polovině mandátu kriticky nízkou důvěru lidí. Fiala v rozhovoru s Deníkem N vysvětluje, jak chce tento trend zvrátit, jestli budou mít lidé příští rok v peněženkách více peněz nebo jak se staví ke kauzám ministra Blažka.

Aktuálně nejčtenější

Bulovka zaměnila pacientky a jedna z nich potratila. „Roli mohla hrát jazyková bariéra,“ míní lékařNemocnice Na Bulovce. Foto: Gabriel Kuchta, Deník NKlavírista, psycholožka a novinář vás zkusí přesvědčit, proč byste neměli chtít a mít všechnoAI ilustrace: Adobe StockVývoj bojů (763. den): Nejnovější ruské nálety způsobily ukrajinské energetice nejhorší škody od začátku válkyHasiči prohledávají dům v Záporoží po ruském raketovém útoku z 22. března. Foto: ProfimediaDeník N a Spiegel: BIS ukázala na Bystroně z německé AfDPetr Bystron, známá postava krajně pravicové strany Alternativa pro Německo (AfD). Foto: ČTK Pointa N: Jiří Paroubek i Cyril Svoboda trpí náhlou ztrátou pamětiFoto: UnsplashEvropští politici na Putinově výplatní pásce. Rusové se pokoušeli z Prahy ovlivnit letošní volbyPopisujeme detaily jedné z největších odhalených ruských vlivových operací posledních let. Ilustrace: Deník N / Adobe StockNáboženské války byly vždy ty nejničivější. Jsou definitivně minulostí?Vývoj bojů (762. den): Jak má vypadat Zelenského linie obrany? Při jejím budování pomáhá i technika ze Slovenska, kterou dohodl FicoFoto: Gabriel Kuchta, Deník NZemřel muž, který nás učil, jak a proč se mýlíme. Daniel Kahneman nikdy nestudoval ekonomii, přesto za ni dostal Nobelovu cenu. OprávněněDaniel Kahneman v roce 2009. Foto: Andreas Weigend, Flickr, CC BY-SA 2.0Nejsem poskok Ruska. Peníze mi nikdo z Voice of Europe nenabízel, říká exministr SvobodaCyril Svoboda Foto: Ludvík Hradilek, Deník NBydlí na cool adresách, nosí cool oblečení. Nové romány o životě v New Yorku nadchly sociální sítě. Stojí za přečtení?Ponořit se při čtení do cizích světů... Foto: Eliott Reyna, UnsplashRuský lékař, který pomáhá ukrajinským vojákům: „Putina bych ošetřil. Pak bych si sundal plášť a uškrtil ho“Ruský lékař Andrej Volna odsoudil agresi vůči Ukrajině a jezdí tam léčit vojáky i civilisty. Foto: archiv Andreje VolnyFiala: Některé mé slabé chvilky trvaly léta, kolikrát jsem se choval jako kretén. V šedesáti jsem v klidu„Hledáme rovnováhu, která nikdy nenastane. Nejspíš jen v krátkých okamžicích.“ Petr Fiala, Mňága a Žďorp. Foto: Archiv Mňága a Žďorp„Dodají mi bojler, který nepotřebuju.“ Firmy nahánějí seniory kvůli štědrým dotacím na solárySolar panels on the roof of the house and blue sky.  Generative AI.

Nové články Deníku N

12:49Náboženské války byly vždy ty nejničivější. Jsou definitivně minulostí? 12:45Deník N and Spiegel: BIS pointed to a German politician with Czech roots 09:51Děcka/práce: Dotazník, který vás může upozornit na rakovinu, a matka v cíli nejšílenějšího závodu 08:23BIS ukázala na Bystroně z AfD | Ve FN Bulovka kvůli záměně pacientek potratila zdravá žena | Zakladatel burzy FTX dostal 25 let vězení 06:30Za vším hledej ženu. Čtyři aktuální divadelní premiéry o lásce, sexu, ženském těle, emocích a kolektivní paměti 06:30Bydlí na cool adresách, nosí cool oblečení. Nové romány o životě v New Yorku nadchly sociální sítě. Stojí za přečtení?Včera 20:10Deník N a Spiegel: BIS ukázala na Bystroně z německé AfDVčera 19:22Pointa N: Jiří Paroubek i Cyril Svoboda trpí náhlou ztrátou pamětiVčera 18:20Vývoj bojů (763. den): Nejnovější ruské nálety způsobily ukrajinské energetice nejhorší škody od začátku válkyVčera 18:16Sankcionované strojírny ČKD Blansko skončily v insolvenci. Prodej akcií spřízněné společnosti prověřují úřadyVčera 17:28Nejsem poskok Ruska. Peníze mi nikdo z Voice of Europe nenabízel, říká exministr SvobodaVčera 17:24Mapa: Očkování proti černému kašli někde nemají desítky procent dětí. Jak je na tom váš region?Včera 17:24Netuším, nepamatuju si, neověřuju si, reagují na zjištění BIS čeští politici, kteří dávali rozhovory webu placenému z RuskaVčera 16:07Organizátor české účasti na Expu uzavřel smlouvy za 50 milionů, jednu i s firmou na potápění. Patří vlivnému manažeroviVčera 16:02Bulovka zaměnila pacientky a jedna z nich potratila. „Roli mohla hrát jazyková bariéra,“ míní lékařVčera 15:54Francouzský Mistral vytáhl do boje proti obrům ze Silicon Valley. Má podporu MacronaVčera 15:15Jsem součástí systému, který se o ty lidi staral, a dopadlo to blbě, říká ředitel ústavu, kde zemřelo devět klientůVčera 14:02Studio N: Slovensko ve varu. Má větší šanci Korčok, nebo Pellegrini?Včera 13:51Medvěd je na Slovensku znovu volebním tématem, vláda chce dokonce ústavní zákon o odstřeluVčera 13:23Zemřel muž, který nás učil, jak a proč se mýlíme. Daniel Kahneman nikdy nestudoval ekonomii, přesto za ni dostal Nobelovu cenu. OprávněněVčera 12:53Rusko se otevřeně snaží ovlivňovat dění v jiných státech. Politici si to mohli uvědomit dřív, říká analytičkaVčera 12:45Příbuzní obětí požáru ve Vejprtech žádají miliony. V jednom případě patnáct členů rodinyVčera 12:18Firmy zaměstnávající bývalé vězně nebo závislé by mohly získat příspěvek jako ty, které dávají práci handicapovanýmVčera 11:45Slovenská kultura: zrušit, zničit, zadupat do země a hlavně se zbavit podezřelých živlůVčera 11:09Ruský lékař, který pomáhá ukrajinským vojákům: „Putina bych ošetřil. Pak bych si sundal plášť a uškrtil ho“Včera 10:44Hraniční porucha osobnosti je jako jízda na splašeném koni, říká psycholožkaVčera 10:43„Když jsem se snažil běžně fungovat, zhroutil jsem se.“ Mladí lidé přibližují život s hraniční poruchou osobnostiVčera 07:31Klavírista, psycholožka a novinář vás zkusí přesvědčit, proč byste neměli chtít a mít všechnoVčera 07:28Revoluce, která lidstvo změnila a dál měníVčera 06:40„Dodají mi bojler, který nepotřebuju.“ Firmy nahánějí seniory kvůli štědrým dotacím na soláry