Pavel bude do inaugurace využívat vládní Hrzánský palác. Sejde se s šéfy policie a NKÚ

Petr Pavel krátce po svém zvolení. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Petr Pavel krátce po svém zvolení. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Končí éra, kdy Andrej Babiš dominoval české politice? A kdo obsadí volný prostor, pokud se vliv hnutí ANO zmenší? O době „postbabišovské“ mluví ve Studiu N Filip Titlbach s komentátorem Ondřejem Štindlem.

Výsledky prezidentské volby, v níž lidé dali přednost Petru Pavlovi před Andrejem Babišem, byly zveřejněny ve Sbírce zákonů. Výsledek je možné napadnout u soudu. (ČTK)

Ústavní právníci Deníku N popsali, co prezident Petr Pavel může a nemůže dělat, pokud Miloš Zeman před odchodem z Hradu jmenuje nového předsedu Ústavního soudu.

Lživé kampani Andreje Babiše nakonec lidé nepodlehli. Přesto za sebou tvrdý prezidentský souboj nechal další jizvy v rozdělované společnosti. Jak tyto šrámy zahojit? Filip Titlbach hledá odpověď se socioložkou Petrou Guasti a sociologem Martinem Buchtíkem.

Německý kancléř Scholz v Brazílii nepřesvědčil prezidenta Lulu k tlaku na Rusko kvůli jeho válce proti Ukrajině. „Když jeden nechce, dva neválčí,“ řekl Lula. Ten odmítl i Macronovu výzvu poslat Ukrajině munici. „Brazílie je země míru.“ Se Scholzem ale odsoudil porušení územní celistvosti Ukrajiny Ruskem jako porušení mezinárodního práva. (Gov.br)

Andrej Babiš kvůli příspěvku, v němž vyzval lidi, aby u sázkové kanceláře Fortuna využili vysokého kurzu dvanáct na jeho vítězství, čelí kritice i trestním oznámením. Část lidí, kteří si stěžovali na způsobenou finanční újmu, jsou však internetoví trollové.

Pointa N: Zatímco Petr Pavel se chystá převzít Hrad, poražený Andrej Babiš přemýšlí, co dál. Zůstat jako poslanec ve Sněmovně i v čele hnutí ANO? Opustit obě funkce, nebo aspoň jednu? Co bude jeho rozhodnutí znamenat pro hnutí ANO i pro českou politiku?

Petr Pavel poděkoval americkému ministru zahraničí Antonymu Blinkenovi za blahopřání ke zvolení. „Je pro mě ctí pokračovat ve službě své zemi v blízké spolupráci s našimi spojenci a partnery,“ napsal na Twitteru.

Nově zvolený prezident Petr Pavel při nejbližší příležitosti jmenuje šéfa BIS Michala Koudelku generálem. Potvrdil to České televizi. Současný prezident Miloš Zeman opakovaně Koudelku povýšit odmítl.

Pavel se dnes s Koudelkou sešel, diskutovali o nastavení vztahů a budoucí spolupráci. „Bezpečnostní rizika, kterým naše země čelí, vnímáme podobně. Počítám s pravidelným setkáváním a těší mě, že se má rozhodnutí budou opírat o kvalitní informace,“ napsal Pavel na Twitteru. (ČT, red.)

Šéf BIS Michal Koudelka. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák (ANO) se omluvil za výzvu předsedy hnutí ANO Andreje Babiše, aby si na něj lidé před prezidentskými volbami vsadili. „A omlouvám se především za to, že 1. místopředseda Karel Havlíček takto neučinil v debatě na ČT24, kde tak mohl učinit,“ napsal na Twitteru.

Světové agentury si všímají telefonátu nově zvoleného českého prezidenta tchajwanské prezidentce. Podle amerického Bloombergu tím Petr Pavel vyslal „jasný signál, že hodlá posílit vztahy tváří v tvář rostoucímu tlaku ze strany Číny“, britská agentura Reuters to označila za „diplomatický převrat“.

„Vzhledem k neexistenci formálních vazeb mezi oběma zeměmi je to velmi neobvyklý krok a pro Tchaj-pej diplomatický převrat, který jistě rozzuří Čínu,“ poznamenala agentura Reuters. „Většina zemí se vyhýbá veřejným kontaktům na vysoké úrovni s Tchaj-wanem a jeho prezidentkou Cchaj Jing-wen, protože nechce provokovat Čínu, druhou největší ekonomiku světa,“ píše. (Bloomberg, Reuters)

Nově zvolený prezident Petr Pavel se dnes setkal s ředitelem BIS Michalem Koudelkou. Diskutovali o nastavení vztahů a spolupráci. „Bezpečností rizika, kterým naše země čelí, vnímáme podobně. Počítám s pravidelným setkáváním a těší mě, že se má rozhodnutí budou opírat o kvalitní informace,“ napsal Pavel na Twitteru.

Nově zvolenému prezidentovi Petru Pavlovi se ozvali někteří poslanci, kteří by s ním chtěli jet na Ukrajinu. Zda to bude možné, ale zatím není jisté.

Americký ministr zahraničí Antony Blinken poblahopřál Petru Pavlovi ke zvolení prezidentem. Na Twitteru napsal, že se těší na spolupráci.

„Zapomeňte na Babiše,“ vyzýval expremiér na tiskové konferenci po vyhlášení výsledků prezidentských voleb. Odmítl ale odpovědět na dotaz, jaká bude jeho další budoucnost v hnutí ANO. Možností je přitom několik.

Proč Petr Pavel získal na celém mosteckém sídlišti Chanov pouze čtyři hlasy? Bývalý generál místní nezaujal, spojují si ho totiž s vládou, která podle tamních obyvatel lidem v současné krizi nijak nepomáhá.

Předsedové obou parlamentních komor a premiér Fiala se v Senátu sejdou s nově zvoleným prezidentem Petrem Pavlem. Ve středu společně zasednou k pracovní večeři. (Senát)

„Jsem ráda, že to občané dekódovali, že je to lež a že ta nezvítězí,“ říká o kampani Andreje Babiše volební manažerka Petra Pavla. Předvolební debaty byly podle ní psychicky náročné. „Když někdo odpovídá úplně jinak, na to se strašně těžko reaguje,“ říká.

Lživé kampani Andreje Babiše nakonec lidé nepodlehli. Přesto za sebou tvrdý prezidentský souboj nechal další jizvy v rozdělované společnosti. Jak tyto šrámy zahojit? Filip Titlbach hledá odpověď se socioložkou Petrou Guasti a sociologem Martinem Buchtíkem.

České ministerstvo zahraničí potvrdilo, že čínské ministerstvo zahraničí kontaktovalo český zastupitelský úřad v Pekingu. Číně vadil telefonát mezi Pavlem a tchajwanskou prezidentkou, ke kterému došlo dnes dopoledne.

„Čínská strana vyjádřila znepokojení nad mediálními informacemi o připravovaném telefonátu zvoleného prezidenta s tchajwanskou prezidentkou,“ uvedla mluvčí českého ministerstva.

Gabriel Kuchta, Deník N

Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský označil zvolení Petra Pavla „za vítězství lásky a pravdy nad lží a nenávistí“. V rozhovoru s Deníkem N vysvětluje svá veřejná vyjádření na adresu Andreje Babiše a to, jak to jde dohromady se soudcovskou nestranností.

Foto: Gabriel Kuchta Deník N

Čínské ministerstvo zahraničí dnes uvedlo, že je kvůli chystanému telefonátu zvoleného českého prezidenta Pavla s tchajwanskou prezidentkou v kontaktu s Prahou. Informuje o tom agentura Reuters.

Pavel v neděli v televizi CNN Prima News řekl, že se mu tchajwanská prezidentka ozvala písemně, a jeho mluvčí uvedla, že spolu mají mluvit během dneška.

Čína Tchaj-wan považuje za svoji odštěpeneckou provincii a lídři většiny zemí se s jeho vrcholnými představiteli oficiálně nestýkají ve snaze Peking neprovokovat. (ČTK)

České ministerstvo zahraničí to potvrdilo.

„Uvědomili jsme si, že jsme asi součástí něčeho většího,“ říká v rozhovoru volební manažerka zvoleného prezidenta Pavla Nýdrle. Mítink v Ústí nad Labem byl podle ní „aha momentem“, kdy zjistili, že podporu nemají jen v číslech z výzkumů.

Srbský prezident Vučić na tiskové konferenci popřál k vítězství Pavla v českých prezidentských volbách. Doufá v dobrou spolupráci.

Ve štábu Petra Pavla panovala v sobotu uvolněná atmosféra, jako by jeho vítězství nad Andrejem Babišem přítomní čekali. O nečekaný moment se postarala slovenská prezidentka Zuzana Čaputová – popisujeme, jak se její utajená návštěva zrodila.

Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Kde byla v prezidentských volbách nejvyšší volební účast a jak souvisí s výsledkem? Na přehledných mapách ukazujeme, jak se oběma kandidátům dařilo.

Podle Asociace public relations (APRA) kampaň Andreje Babiše před druhým kolem prezidentských voleb porušovala veškeré etické zásady komunikace. Podle asociace to ukazuje selhání profesního týmu, který se na Babišově kampani podílel. (Feedit)

Nově zvolený prezident Petr Pavel jednal dopoledne s ministrem zahraničí Janem Lipavským (Piráti). „Diskutovali témata související se zahraniční politikou a formu budoucí spolupráce. Detaily k obsahu schůzky sdělovat nebudeme,“ řekla Pavlova mluvčí Markéta Řeháková.

Podle informací Deníku N probírali mimo jiné to, kdo bude novým šéfem zahraničního odboru na Pražském hradě po Pavlově březnové inauguraci. Dosud odbor řídil diplomat a člověk Miloše Zemana Rudolf Jindrák, který se nově stal velvyslancem na Slovensku.

Lipavský řekl, že debata byla konstruktivní. „Se zvoleným prezidentem jsem se sešel, byla to příjemná a konstruktivní debata o české zahraniční politice. Těším se na spolupráci a jsem rád, že máme stejné názory na směřování Česka,“ uvedl.

ANO se ocitlo ve složité situaci. Jeho šéf Andrej Babiš, k němuž je mnoho členů loajálních, nastavil v uplynulých týdnech razantní směr, který by v budoucnu mohl ještě více prohloubit izolaci hnutí.

Státní volební komise formálně schválila výsledky prezidentských voleb, které vyhrál Petr Pavel. Ve Sbírce zákonů budou zveřejněny pravděpodobně v úterý. (ČTK)

Andrej Babiš bude v jednom z okrsků na Praze 8 i nadále veden jako vítěz, ačkoliv je zřejmé, že došlo k chybě. Komise v okrsku 8090 výsledky chybně sečetla, ve skutečnosti zde více než 65 % lidí dalo hlas Petru Pavlovi. Údaje ve volební databázi ale může změnit až Nejvyšší správní soud.

Nová první dáma Eva Pavlová by se měla v brzké době sejít s vládní zmocněnkyní pro lidská práva Klárou Šimáčkovou Laurenčíkovou kvůli své charitativní činnosti. V rozhovoru pro televizi Nova to včera večer řekl zvolený prezident Petr Pavel. Jeho žena už dřív uvedla, že by chtěla být aktivní první dámou a zaměřit se třeba na téma rovnosti žen a mužů, problematiku rodiny či podporu samoživitelek.

Podle Pavla jeho manželka se zmocněnkyní už víckrát mluvila. Znovu by se s ní měla potkat v době, kdy se bude připravovat program nového prezidenta i program první dámy. Budou vznikat v příštích týdnech.

„My jsme už některé peníze, které byly navíc (z volebního účtu), poslali asi sedmi organizacím. Mimo jiné na Modrou rybku, což byla jedna z těch, které navrhla má žena. Myslím, že má připravenou celu řadu dalších,“ uvedl Pavel. Nadační fond Modrá rybka se věnuje vzdělávacím projektům pro znevýhodněnou mládež.

Podle něj Eva Pavlová o charitativní činnosti mluvila už dříve i s dalšími lidmi, i s nimi by se chtěla sejít. „Najde si svoje projekty asi velice rychle,“ dodal zvolený prezident. V jednom z předchozích rozhovorů zmínil, že se jeho paní zajímala třeba o podporu samoživitelek a samoživitelů, dětí v dětských domovech či lidí s postižením. Podotkl, že pokud se do něčeho jeho manželka pustí, dokáže být důsledná. Uvedl také, že stejně jako on je jeho žena zvyklá lidem sloužit. Pavlová je podplukovnicí v záloze. Byla zvolena i do zastupitelstva obce Černouček na Litoměřicku, kde prezidentský pár teď bydlí. (ČTK)

Lidé vsadili na výsledek prezidentských voleb přes půl miliardy korun. Objem sázek byl rekordní, výrazně překonal předchozí prezidentské volby v roce 2018, kdy dosáhl 285 milionů korun.

Podle sázkových kanceláří byl zájem srovnatelný s velkými sportovními událostmi. U Fortuny převažovaly sázky na vítěze Petra Pavla, u Chance na jeho soupeře Andreje Babiše (ANO), který ve čtvrtek na Twitteru vyzval, aby si na něj lidé vsadili ve výhodném kurzu. (iRozhlas)

Petr Pavel řekl TV Nova, že pracuje na plánu pro první rok ve funkci. „Vidím prioritu v tom, abychom dokázali bez větších sociálních otřesů zvládnout krizi, kterou procházíme. Aby lidi neměli pocit, že na ně vláda kašle. A pokud ho mají, tak na vládu zatlačit, aby přidala tam, kde ty problémy skutečně jsou,“ řekl.

Následovat budou dlouhodobé plány, jako je zahájení důchodové a daňové reformy. „Čím později s tím začneme, tím hůř,“ zdůraznil. (Nova)

Zvolený prezident Pavel plánuje navštívit tři kraje, kde ve volbách získal větší množství hlasů Babiš. „Jsou to kraje, ve kterých se kumulují větší problémy než v jiných,“ řekl TV Nova. Jako první by chtěl vyrazit na Karlovarsko.

Co se týče zahraničních návštěv, kromě Slovenska a Německa Pavel zamíří přednostně také do Polska. Jedny z jeho prvních cest povedou i do Bruselu a Kyjeva, nevylučuje je dokonce ještě před inaugurací. (Nova)

Zvolený prezident Pavel by chtěl, aby Nejvyšší kontrolní úřad zkontroloval činnost Kanceláře prezidenta republiky kvůli nevyjasněným skartacím. Příští týden to chce probrat se šéfem NKÚ. (ČT24)

Prezident Zeman si myslel, že volby budou referendem o vládě, staly se ale referendem o Andreji Babišovi. Hlava státu to řekla novinářům v Bělehradě, kam přijela na státní návštěvu Srbska. Babiš se podle Zemana měl více než svému mírotvorectví věnovat ekonomické a energetické krizi. (ČTK)

Oslovení dobrovolníci ve štábu Petra Pavla po jeho vítězství v prezidentských volbách přiblížili své zážitky z předvolební kampaně. Setkali se s euforií, ale i vyhrožováním na sociálních sítích.

Zvolený prezident Pavel poděkoval hlavě Ukrajiny Zelenskému za gratulaci a pozvání k návštěvě Kyjeva. „Během našeho dnešního telefonátu jsem ho ujistil, že se Ukrajina může i nadále spolehnout na podporu České republiky,“ napsal ve tweetu.

V jednom volebním okrsku v Praze 8 byly chybně sečteny hlasy. Hlasy pro Petra Pavla tam omylem byly přiřknuty Andreji Babišovi. Že šlo o chybu, potvrdil Deníku N mluvčí místní radnice.

Účast v letošních prezidentských volbách byla nad očekávaní vysoká; vůbec poprvé se vyšplhala nad 70 procent. Na třech mapách Deník N ukazuje, jak se oběma kandidátům dařilo v jednotlivých okrscích i kolik voličů přišlo volit.

Sázkovou kancelář Fortuna Babišova předvolebí výzva překvapila, říká její mluvčí. „Je otázka, zda byl jeho příspěvek etický. Zaskočilo nás to.“ Babiš den před volbami vyzval lidi, aby si u Fortuny vsadili na jeho vítězství.

Důvodem, proč zvolený prezident odmítl oficiální ochranku prezidenta republiky, může být podle Reportéra to, že šéf prezidentské ochranky má blízko k Zemanovu kancléři Mynářovi. Pavla doprovázejí lidé z jiného policejního útvaru. (Reportér)

Petr Pavel nechce být vyobrazen na poštovních známkách. Zvolený prezident to řekl v Radiožurnálu. „Mně se mnohem více na známkách líbí motivy našich hradů, zámků, případně přírodních krás než jednotlivých politiků. Myslím si, že by to tak mohlo zůstat,“ vysvětlil.

Ukrajinský prezident Zelenskyj telefonicky poděkoval zvolenému prezidentovi Pavlovi a Čechům za neochvějnou podporu Ukrajiny napadené Ruskem. Pavla pozval na návštěvu. (ČT24)

Předseda vlády Fiala prezidentskou volební kampaň označil za „jednu z nejodpornějších a nejhorších v naší novodobé historii. Populismus se zde přímo propojil s extremismem“. Na Twitteru vyzval „všechny politiky, ale i ostatní veřejně činné osobnosti, včetně novinářů, abychom společně udělali v následujících měsících všechno pro to, aby se situace co nejdříve zklidnila“.

Nově zvolenému českému prezidentovi Petru Pavlovi blahopřála k úspěchu šéfka Evropské komise Ursula von der Leyen i místopředsedkyně unijní exekutivy Věra Jourová. Von der Leyen ocenila diplomatické zkušenosti někdejšího šéfa Vojenského výboru NATO.

Předseda Evropské rady Charles Michel řekl, že se těší na společnou práci pro Česko a EU. Gratulaci připojila i předsedkyně Evropského parlamentu Roberta Metsola, podle níž má Česko na to, aby i nadále bylo lídrem Evropy.

„Vítám vaši věrnost našim evropským hodnotám. Vaše drahocenné zkušenosti v oblastech bezpečnosti, obrany a mezinárodních vztahů budou důležité pro zachování a posilování evropské jednoty v podpoře Ukrajiny,“ uvedla německá šéfka komise.

Česká místopředsedkyně EK vyjádřila naději, že Pavel dokáže po vyhrocené volební kampani Čechy spojit.

„Blahopřeji a přeji zvolenému panu prezidentovi mnoho štěstí a sil v čele našeho státu, ať je prezidentem spojujícím náš národ a zastupujícím ho důstojně v Evropě a ve světě v této neklidné době,“ napsala Jourová na Twitteru. Do unijní exekutivy se dostala díky nominaci hnutí ANO Pavlova neúspěšného protikandidáta a bývalého premiéra Andreje Babiše. Již během voleb sdělila, že sama vybrala kandidáta, který bude nejen dobře reprezentovat v zahraničí, ale dokáže se vzhledem k současné geopolitické situaci postavit zlu. (ČTK)

Podle místopředsedy hnutí ANO Karla Havlíčka nebyla výzva Andreje Babiše na sociálních sítích, aby si na něj šli lidé před prezidentskou volbou vsadit a využili kurzu 12 : 1, neetická. „Nemyslím si, že na tom bylo něco neetického. Byla to výzva na sociálních sítích, kterou je třeba brát s rezervou,“ vyjádřil se Havlíček. (ČTK)

Petr Pavel v Otázkách Václava Moravce potvrdil, že pravděpodobně jmenuje do funkce soudců žalobce Marka Bodláka a Petra Babku. Současný prezident Miloš Zeman je jmenovat odmítl. (ČT)

Nově zvolený prezident Petr Pavel řekl, že prezidentské milosti by měly být používány střídmě, jen ve velice dobře zdůvodněných případech. „A neměly by mít politickou motivaci,“ dodal. (ČT)

Aktuálně nejčtenější

Bulovka zaměnila pacientky a jedna z nich potratila. „Roli mohla hrát jazyková bariéra,“ míní lékařNemocnice Na Bulovce. Foto: Gabriel Kuchta, Deník NEvropští politici na Putinově výplatní pásce. Rusové se pokoušeli z Prahy ovlivnit letošní volbyPopisujeme detaily jedné z největších odhalených ruských vlivových operací posledních let. Ilustrace: Deník N / Adobe StockZemřel muž, který nás učil, jak a proč se mýlíme. Daniel Kahneman nikdy nestudoval ekonomii, přesto za ni dostal Nobelovu cenu. OprávněněDaniel Kahneman v roce 2009. Foto: Andreas Weigend, Flickr, CC BY-SA 2.0„Dodají mi bojler, který nepotřebuju.“ Firmy nahánějí seniory kvůli štědrým dotacím na solárySolar panels on the roof of the house and blue sky.  Generative AI.Slovensko na periferii. Fico může kvůli přístupu k Rusku přijít o tajné informace od spojencůPředseda SNS Danko a předseda vlády a Směru Fico. Foto: Tomáš Benedikovič, Denník NRuský lékař, který pomáhá ukrajinským vojákům: „Putina bych ošetřil. Pak bych si sundal plášť a uškrtil ho“Ruský lékař Andrej Volna odsoudil agresi vůči Ukrajině a jezdí tam léčit vojáky i civilisty. Foto: archiv Andreje VolnyByli jsme v té třídě, to byl moment, který mě nejvíce zasáhl, říká lékař, který ošetřoval zraněné po útoku na fakultěFoto: Marie Dámková, Deník NStudio N: Slovensko ve varu. Má větší šanci Korčok, nebo Pellegrini?Korčok vs. Pellegrini. Koláž Studio NEuropean politicians on Putin’s payroll. Russians attempted to influence European elections from PraguePopisujeme detaily jedné z největších odhalených ruských vlivových operací posledních let. Ilustrace: Deník N / Adobe StockKlaus, Rajchl i krajní pravice ze západní Evropy. Kteří politici si padli do noty s webem placeným z Ruska?Web Voice of Europe. BIS zjistila, že je financovaný z Ruska. Foto: Repro Deník NStudio N: Češi odhalili ruskou síť, která se snažila ovlivnit eurovolbyPutin a EU. Koláž Studio NŠtvou je optimisté i mladí Ukrajinci na kávě. Veteráni žijí válkou i po návratu z frontyVeteráni Oleh Sniherov a Serhij Melnyckyj na společné hipoterapii nedaleko Kyjeva. Foto: Tomáš Hřivňák, Denník NJak změnila válka ruský obchod? Auta do Moskvy přivážejí Číňané, léky z Evropy ale Rusko v Asii nenahradiloČínská auta loni zaplavila ruský trh. Foto: Adobe StockVývoj bojů (762. den): Jak má vypadat Zelenského linie obrany? Při jejím budování pomáhá i technika ze Slovenska, kterou dohodl FicoFoto: Gabriel Kuchta, Deník NPřehřátá válečná ekonomika brání ruské centrální bance snížit úrokyDo Ruska se vrací inflace. Graf: Deník N / Flourish

Nové články Deníku N

16:07Organizátor české účasti na Expu uzavřel smlouvy za 50 milionů, jednu i s firmou na potápění. Patří vlivnému manažerovi 16:02Bulovka zaměnila pacientky a jedna z nich potratila. „Roli mohla hrát jazyková bariéra,“ míní lékař 15:54Francouzský Mistral vytáhl do boje proti obrům ze Silicon Valley. Má podporu Macrona 15:15Jsem součástí systému, který se o ty lidi staral, a dopadlo to blbě, říká ředitel ústavu, kde zemřelo devět klientů 14:02Studio N: Slovensko ve varu. Má větší šanci Korčok, nebo Pellegrini? 13:51Medvěd je na Slovensku znovu volebním tématem, vláda chce dokonce ústavní zákon o odstřelu 13:23Zemřel muž, který nás učil, jak a proč se mýlíme. Daniel Kahneman nikdy nestudoval ekonomii, přesto za ni dostal Nobelovu cenu. Oprávněně 12:53Rusko se otevřeně snaží ovlivňovat dění v jiných státech. Politici si to mohli uvědomit dřív, říká analytička 12:45Příbuzní obětí požáru ve Vejprtech žádají miliony. V jednom případě patnáct členů rodiny 12:18Firmy zaměstnávající bývalé vězně nebo závislé by mohly získat příspěvek jako ty, které dávají práci handicapovaným 11:45Slovenská kultura: zrušit, zničit, zadupat do země a hlavně se zbavit podezřelých živlů 11:09Ruský lékař, který pomáhá ukrajinským vojákům: „Putina bych ošetřil. Pak bych si sundal plášť a uškrtil ho“ 10:44Hraniční porucha osobnosti je jako jízda na splašeném koni, říká psycholožka 10:43„Když jsem se snažil běžně fungovat, zhroutil jsem se.“ Mladí lidé přibližují život s hraniční poruchou osobnosti 07:31Klavírista, psycholožka a novinář vás zkusí přesvědčit, proč byste neměli chtít a mít všechno 07:28Revoluce, která lidstvo změnila a dál mění 06:40„Dodají mi bojler, který nepotřebuju.“ Firmy nahánějí seniory kvůli štědrým dotacím na soláry 06:30Spisovatel musí žít na dně a pohlížet vzhůru – a nikdy ne naopak. Před 110 lety se narodil Bohumil Hrabal 06:18Anna Šabatová, neokázalý dříč, u něhož se slabí mohli a stále mohou spolehnout, že se na ně nevykašle 06:00Festival Pop Messe oznamuje Sleaford Mods, Gus Gus i Ecstasy of St. Theresa. Rozšiřuje se na tři dny a stěhuje se na Velodrom 06:00Ustála skandály, využila krizí a vstala z mrtvých. Rakouská krajní pravice půl roku před volbami míří k vítězstvíVčera 22:15„Nečeká se řežba.“ Fiala dostal nominace na šéfa ODS ze všech krajů, šance do vedení má DecroixVčera 21:56Reportáž: Proruský politik ze sankčního seznamu domů nepřišel. Jeho blízcí vynášeli taškyVčera 19:11Studio N: Češi odhalili ruskou síť, která se snažila ovlivnit eurovolbyVčera 18:36Pointa N: Jak Praha (opět) posloužila jako hnízdo ruského vlivuVčera 18:09Vývoj bojů (762. den): Jak má vypadat Zelenského linie obrany? Při jejím budování pomáhá i technika ze Slovenska, kterou dohodl FicoVčera 18:05European politicians on Putin’s payroll. Russians attempted to influence European elections from PragueVčera 18:04Klaus, Rajchl i krajní pravice ze západní Evropy. Kteří politici si padli do noty s webem placeným z Ruska?Včera 17:41Jak změnila válka ruský obchod? Auta do Moskvy přivážejí Číňané, léky z Evropy ale Rusko v Asii nenahradiloVčera 17:34Přehřátá válečná ekonomika brání ruské centrální bance snížit úroky