Nejnovější zprávy z témat: Bistro N
Bistro N u Madly Gromovové: Táhne mi už na čtyřicet a vánočku jsem loni pekla podruhé v životě. Těsto jsem dvakrát málem hodila do koše, chvíli si poplakala, proklínala Vánoce, pečení i sebe, ale nakonec se dílo povedlo. Pomohl jeden dobrý trik.
Bistro N Evy Mošpanové: Jsou chvíle, kdy musíte vařit i přesto, že nemáte čas, energii ani životní vůli. Tyto dva vyzkoušené recepty s feta sýrem a těstovinami zachrání život ve dnech, v nichž je potřeba toho stihnout opravdu hodně.
Bistro N Petry Procházkové: Pro správnou rýži není třeba jezdit na nákupy až do Kábulu. Lze ji koupit v Praze ve kterémkoliv z arabských, pákistánských, perských či paštunských obchůdků. Prostě požádejte o rýži na afghánské kabulí: „Roze šoma khoš brenž afghaní dared?“
Bistro N Barbory Janákové: „Silikonovou formu na beránka doporučuju pečlivě vybrat, protože náš měl nakonec pokřivenou zadní část těla. I když jsme mu říkali křivoprdeláč, ve výsledku se o něj partnerovi příbuzní pohádali a já pekla pro poražené ještě druhý kus.“
Bistro N Barbory Janákové: „Jednou měl beránek trochu deformovaný obličej, což jsme zaznamenali jen díky maminčinu mrzení. V devátém měsíci vás mrzí tolik věcí, že přidávat k tomu ještě beránka je zbytečné, proto jsem zvolila podle internetu blbuvzdornou formu.“
Bistro N u Tamary Lozinčákové: Na dokonalé bramborové knedlíky stačí umět dobře počítat a vybrat si tu správnou odrůdu. Z raných ani salátových brambor dobré těsto nevznikne, a příliš vajíčka také neudělá dobrotu.