Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Možná mi umřel. Prosím vás, řekněte mi, co mám dělat!“ Soul oplakává mrtvé z Itchäwonu

"Řekli mi, že takových ztracených telefonů je spousta a že mám zkusit nejbližší špitál." Foto: AP Photo/An Jongdžun, AP via ČTK
„Řekli mi, že takových ztracených telefonů je spousta a že mám zkusit nejbližší špitál.“ Foto: AP Photo/An Jongdžun, AP via ČTK

Stojí před Sunčchonhjangskou univerzitní nemocnicí a pokaždé, když kolem projede bílým prostěradlem zakryté lehátko, celá ztuhne. Copak je něco takového vůbec možné? Převážet mrtvé přímo před skelnýma očima zoufalých rodičů, kteří se tady už hodiny topí v houstnoucí hrůze a slábnoucích poryvech naděje?

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

A přece z nemocniční budovy vyjíždí ven jedno bílé lehátko za druhým. Jinak to nejde, není zbytí. Mrtvých je tolik, že už je Sunčchonhjang nezvládne pojmout a musí část z nich poslat jinam, vysvětlili policisté reportérce Korea Heraldu.

Lehátka stěhují těla do přistavených sanitek, které se vzápětí vydávají na cestu nočním Soulem. Míří do jiných nemocnic. Do márnic, kde je ještě místo.

Neboj se, mami

Na tu všepohlcující tíseň, která prostupuje všechno kolem, sebeděsivější vymyšlený horor nestačí. A žena, která tuhne při každém dalším pohledu na další bílé lehátko, už ji ovládnout nedokáže. Ne, když ve zprávách někdy ve čtyři ráno vyhlásili, že počet obětí halloweenské tlačenice v soulské čtvrti Itchäwon stoupl na 140.

„Možná mi umřel,“ rozpláče se. Její syn, kterému se už hodiny nemůže dovolat. Jdu ven s kamarády slavit Halloween, mami,

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Východní Asie

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější