Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Špinavá část prezidentské kampaně začala, zapojují se i některá média. Novinářská etika dostává na frak

O tom, jestli prezidentský kandidát Petr Pavel dostane příležitost „vracet Česku řád a klid a klid“, rozhodnou voliči. Ale mělo by se tak stát po férové předvolební kampani. Ilustrační foto: ČTK
O tom, jestli prezidentský kandidát Petr Pavel dostane příležitost „vracet Česku řád a klid a klid“, rozhodnou voliči. Ale mělo by se tak stát po férové předvolební kampani. Ilustrační foto: ČTK

Glosa Josefa Boušky: Máme 33 let po „sametu“, přesto nám stále komunisté říkají, co si máme myslet o jiných komunistech. Pavlovo mlžení o minulosti je přinejmenším nedůstojné, ale neospravedlňuje špinavé praktiky některých médií.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Podzim barví stromy do žluta i červena, divoké husy odlétají, křečci upadají do sladké nevědomosti zimního spánku. Jen člověk nemá kam utéct, a je proto nucen sledovat, jak se nám utěšeně rozběhla ostrá fáze boje o Pražský hrad.

Křečci mají ještě jednu výhodu: postrádají dávicí reflex. Ani tohle štěstí nás nepotkalo, takže pohled do médií lze nyní absolvovat pouze na vlastní nebezpečí.

Hnojomety se dle očekávání zaměřily na hlavního favorita. Nemusíte být mediálním expertem, aby vám rychlá palba textů očerňujících Petra Pavla v několika titulech zároveň připadala podivná. Pokud navíc novinařině trochu rozumíte, nestačíte se divit.

Deník Právo a spřízněný server Novinky vyrazily do útoku s 

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Cesta na Hrad

Glosa

Média

Volby prezidenta ČR

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější