Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Fiala volal minulý týden do Lán. Týž den prezident odložil schůzku s Hladíkem

Premiér Petr Fiala (ODS). Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Premiér Petr Fiala (ODS). Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Premiér Petr Fiala minulou středu volal prezidentovi Miloši Zemanovi přes mobil hradního kancléře. Hrad následně oznámil, že se „z technických důvodů“ ruší plánované setkání s kandidátem na ministra životního prostředí Petrem Hladíkem. Jeho jmenování pak tento týden znovu odložila úterní razie v Brně, při níž se policisté zajímali právě i o Hladíka.

Když Hrad prostřednictvím mluvčího Jiřího Ovčáčka minulou středu oznámil, že prezident kvůli „technickým důvodům“ ruší svůj čtvrteční program, rozhodnutí se týkalo i jeho plánovaného setkání s kandidátem na ministra životního prostředí Petrem Hladíkem (KDU-ČSL). Po víkendu v Hladíkově brněnské kanceláři zasahovala policie a prezident setkání s kandidátem na ministra odložil znovu, tentokrát na žádost předsedy lidovců Mariana Jurečky.

Deník N už popsal, že důvodem zrušení první části prezidentova čtvrtečního programu – kulatého stolu k energetice – bylo to, že někteří důležití hosté odmítli na setkání dorazit. A to i proto, že s nápadem na setkání přišel odborář a prezidentský kandidát Josef Středula.

Nekonala se ale ani druhá plánovaná schůzka – s Hladíkem. Jak zjistil Deník N, Hrad odložení obou událostí oznámil poté, co prezident v Lánech telefonicky hovořil s premiérem Petrem Fialou (ODS).

„Ano, ve středu si skutečně telefonovali. K tomu došlo. Obsah hovoru

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější