Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Pointa N: Zeman se loučí s kraji, došlo i na „bonmoty“. Ukrajinci o Chersonu mlčí a sestřelují drony

Prezident Miloš Zeman v Ústeckém kraji. Foto: ČTK
Prezident Miloš Zeman v Ústeckém kraji. Foto: ČTK

Prezident po dlouhé době vyrazil do jednoho z krajů, pokud tedy nepočítáme Středočeský kraj, ve kterém leží lánský zámek, nebo Prahu s Hradem. A nenechal si ujít možnost pronést pár svých „bonmotů“. Naopak Ukrajinci a jejich příznivci raději mlčí a možné posuny u Chersonu pouze naznačují ikonkami melounů.

Hlavní události dne vybrala a okomentovala Markéta Boubínová.

Kdybych byl diktátor, udělal bych to

Miloš Zeman vyrazil na své rozlučkové turné, tedy aspoň to tak zatím vypadá. Kam se ještě do 8. března, kdy mu končí mandát, vydá (a zda vůbec někam), je zatím otázkou. Pro dnešek a zítřek si vybral Ústecký kraj, který je dlouhodobě jeho nejoblíbenějším regionem. Koneckonců v minulých prezidentských volbách právě tam získal téměř 62 % hlasů, což bylo zhruba o deset procentních bodů víc, než kolik činil republikový průměr.

„Je to moje rozlučková návštěva, před týdnem jsem se rozloučil s prezidenty visegrádského uskupení v Bratislavě a dnes se v Ústeckém kraji loučím s kraji jako takovými. Za několik měsíců končí moje 32 let trvající životní dráha v politice,“ řekl prezident ve svém úvodním projevu.

Jako obvykle si nenechal ujít možnost pronést pár kontroverzních výroků.

Na dotaz, co dělat při nespokojenosti se současným stavem, zmínil

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Pointa N

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější