Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Proč Zeman rušil program? Za „technickými důvody“ je nezdařená akce se Středulou

Zeman Středulovu kandidaturu podporuje. Snímek ze sjezdu ČMKOS na konci dubna 2022. Foto: ČTK
Zeman Středulovu kandidaturu podporuje. Snímek ze sjezdu ČMKOS na konci dubna 2022. Foto: ČTK

Prezident Miloš Zeman včera náhle zrušil svůj pracovní program. Hrad to vysvětlil „technickými důvody“. Jak Deník N zjistil, hlavním důvodem je kulatý stůl k energetice, který měl ten den proběhnout. Část hostů však odmítla dorazit kvůli tomu, že za akcí stál šéf odborů a kandidát na prezidenta Josef Středula. Kvůli nízké účasti pak Hrad zrušil i celý prezidentův program.

Prezident Miloš Zeman měl mít podle plánů včera poměrně napilno: čekalo ho setkání s kandidátem na ministra životního prostředí Petrem Hladíkem (KDU-ČSL) a kulatý stůl k energetice. Prezidentská kancelář ale program na poslední chvíli zrušila.

„Z technických důvodů se zítra plánovaný program v Lánech neuskuteční,“ uvedl ve středu mluvčí Hradu Jiří Ovčáček, který dodal, že se prezidentovo setkání s Hladíkem uskuteční následující týden. „U kulatého stolu náhradní termín hledáme,“ dodal mluvčí.

K uspořádání kulatého stolu o energetice se hlásí prezidentský kandidát a šéf Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula. Ten tvrdí, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Miloš Zeman

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější