Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Žádné knihy se prý nebál jako této: co jsme se dozvěděli z nové Trumpovy biografie

Kniha redaktorky New York Times Maggie Habermanové. Foto: Penguin Press
Kniha redaktorky New York Times Maggie Habermanové. Foto: Penguin Press

Novinářka New York Times Maggie Habermanová sesbírala vyprávění o bývalém šéfovi Bílého domu. Prý v Bílém domě splachoval dokumenty a o německé kancléřce Merkelové se vyjadřoval vulgárně i během setkání se zahraničními lídry.

Donald Trump pro své fanoušky chystal překvapení. Po překonání covidu žádal, aby ho z nemocnice vyvezli na vozíku, následně se chtěl „nečekaně“ postavit, rozepnout si košili a poodhalit logo Supermana na své hrudi.

Bývalý americký prezident pro trika se Supermanem dokonce do obchodu poslal svého poradce. Ale na poslední chvíli mu tento nápad vymluvili jeho blízcí.

O této příhodě staré dva roky píše v nové knize Confidence Man, která vyšla minulý týden, novinářka Maggie Habermanová. Trumpa profesionálně sleduje už přes tři desetiletí, během kterých sesbírala desítky příběhů z jeho podnikatelského i politického života.

Na více než 600 stranách ho podle Guardianu popisuje jako egoistického a cynického, ale zároveň bázlivého a křehkého člověka. Podle webů Politico a Axios se říká, že Trump se žádné knihy nebál tak moc jako této.

Trump se nezměnil

Reportérka Habermanová z New York Times v knize píše o věcech, které často působí neuvěřitelně i na Trumpovy poměry.

Americká média například věnují velkou pozornost zjištění

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Donald Trump

USA

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější