Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Rusko prohrálo 5:143. „Každé hlasování v OSN jen upevňuje jeho postavení vyvrhele“

Zelenskyj: "Jsem vděčný 143 zemím, které tuto historickou rezoluci podpořily. Pokus Ruska o anexi je bezcenný a svobodné národy ho nikdy neuznají." Zdroj: UN News
Zelenskyj: „Jsem vděčný 143 zemím, které tuto historickou rezoluci podpořily. Pokus Ruska o anexi je bezcenný a svobodné národy ho nikdy neuznají.“ Zdroj: UN News

Zatímco ruská armáda ostřeluje civilisty, Kreml se ocitl v diplomatické izolaci a pozici vyvrhele. Většina států OSN včera odsoudila ruskou anexi čtyř částečně okupovaných oblastí Ukrajiny. S Moskvou hlasovaly jen čtyři diktatury. Dokud bude Putin u moci, Moskva bude na světové scéně izolovaná, míní expert Jonathan Cristol.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Za Moskvu se na Valném shromáždění OSN postavily pouze čtyři státy. Jen ony spolu s Ruskem hlasovaly proti rezoluci odsuzující ruskou anexi na Ukrajině.

Jsou jimi Bělorusko, Nikaragua, Severní Korea a Sýrie. Čtyři země ovládané diktátory.

Ruský „pokus o nezákonnou anexi“ naopak otevřeně

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Čína

Ruská válka na Ukrajině

Rusko

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější