Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Podezřelého z útoku u bratislavského baru našli mrtvého, před střelbou zveřejnil manifest proti Židům a LGBTQ

Po střelbě u bratislavského baru Teplárna. Foto: Vladimír Šimíček, Denník N
Po střelbě u bratislavského baru Teplárna. Foto: Vladimír Šimíček, Denník N

Podezřelým z útoku před barem Teplárna v Zámecké ulici v Bratislavě, při kterém zemřeli dva mladí muži, je podle Denníku N Juraj K. narozený v roce 2003. Jeho otec předloni kandidoval za stranu Vlast vedenou někdejším kontroverzním soudcem a politikem Štefanem Harabinem. Policie vyšetřuje podezření, že dvojnásobnou vraždu spáchal otcovou zbraní.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

K útoku se ještě včera večer přihlásil na Twitteru, kde vystupoval pod přezdívkou NTMA0315, ráno už bylo konto nedostupné.

Včera v 19.39 zveřejnil příspěvek s hashtagy #hatecrime (#zločin z nenávisti) #gaybar #Bratislava. O minutu později napsal: „Necítím žádnou lítost, není to směšné?“

Policie o zločinu poprvé informovala v 19.48, téměř o deset minut později, média ještě o trochu později.

Ráno krátce před osmou policisté oznámili, že mladíka vypátrali mrtvého.

Den před útokem, 11. října, na Twitteru anglicky napsal: „Rozhodl jsem se.“ Další příspěvek zveřejnil v ráno útoku kolem 10. hodiny: „Bude to provedeno.“

Uprostřed srpna se mladík před podnikem Teplárna v bratislavské Zámecké ulici

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

LGBTQ

Slovensko

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější