Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Nového ředitele Cermatu před nástupem do funkce zadržela GIBS. Podnět vzešel od vnitra

Ředitel Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání Miroslav Krejčí. Foto: Cermat
Ředitel Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání Miroslav Krejčí. Foto: Cermat

Nového ředitele Cermatu Miroslava Krejčího nedlouho před jmenováním do funkce zadržela Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), zajímala se o jeho tehdejší působení na Policejním prezidiu. Podnět k šetření podalo ministerstvo vnitra.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Krejčí působil na Policejním prezidiu od roku 2014 jako odborník na IT v Odboru informatiky a provozu informačních technologií. Deníku N řekl, že tam zodpovídal téměř za veškeré IT zakázky.

Jenže právě o jednu ze zakázek, které Krejčímu prošly pod rukama, se zajímá Generální inspekce bezpečnostních sborů. Krejčí Deníku N potvrdil, že jej inspekce několik měsíců před nástupem do nové funkce zadržela. „V 

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Školství

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější