Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Spolu si v Praze rozumí s ANO, ne s Piráty. Dobré řešení se nenabízí

Lídři kandidátek Spolu Bohuslav Svoboda a ANO Patrik Nacher. Foto: ČTK
Lídři kandidátek Spolu Bohuslav Svoboda a ANO Patrik Nacher. Foto: ČTK

Po dvou týdnech vyjednávání se rýsují dvě varianty, jak by mohlo vypadat vedení hlavního města. Vedle tří jednání s Piráty se minulý týden sešli zástupci vítězné koalice Spolu i s druhým hnutím ANO. A schůzky zatím ukázaly, že Praha těžko najde stabilní koalici s jasným pohledem na směřování města.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

„To je naše představa, jak chceme se všemi potenciálními partnery jednat,“ řekl po pondělní schůzce s ANO lídr koalice Spolu Bohuslav Svoboda (ODS). Dodal, že se strany shodly na většině programových bodů a že diskuse byla věcná a odborná. Jeho slova jsou v naprostém rozporu s tím, co říkal o spolupráci s hnutím ANO před volbami a také krátce po nich.

„ANO je hnutí, u kterého se obávám, že má naprosto rozdílné názory na politiku jako takovou. Na politiku v Praze a na to, jak by se Praha měla rozvíjet,“ vysvětloval Svoboda Deníku N ve volebním štábu. „Proto považuji možnost, že bychom dospěli k nějaké shodě, za – poctivě bych řekl – krajně nepravděpodobnou, ale protože jste novináři, řeknu nulovou,“ dodal.

O důvodech, proč Svoboda říkal to‚ co říkal, můžeme

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Analýza

Komunální volby

Praha

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější