Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Sametový hlas Andrey Triany otevře festival Mladí ladí jazz

Proplouvá mezi soulem, popem a jazzem, její hlas kdysi BBC přirovnalo k Nině Simone či Amy Winehouse. Andreya Triana zahájí v sobotu festival Mladí ladí jazz.

Rodačka z Londýna Andreya Triana vsadila na hudbu už jako teenagerka úplně všechno. A vyplatilo se to! Netrvalo příliš dlouho a spolupracovala se zvučnými jmény jako jazzovým beat-masterem Bonobo či experimentálním producentem Flying Lotusem. To vše stihla, ještě než vydala svou první desku, kterou produkoval právě Bonobo, na kultovním labelu Ninja Tune.

Je jasné, že zpěvačky jako Andreya Triana se vyplatí sledovat. Její hudební dráha je rozjetá tím správným směrem a už nyní se řadí k velkým zpěvačkám i mimo britské ostrovy. V pražské Arše už v sobotu 30. března představí své v pořadí třetí album Life In Colour, které vychází v květnu na labelu Hi-Tea Records. „Trvalo mi dlouho, abych se sama se sebou cítila dobře,“ říká Andreya Triana o cestě ke své novince. „Je opravdu úžasné, když konečně dosáhnete bodu, kdy máte víc dobrých dnů než těch špatných.“ Life In Colour je album pro lidi, kteří milují život, je únikem ze současného světa plného chaosu k čisté radosti.

První ochutnávkou je klip k písni Broke

Andreyu Trianu na zahájení Mladí ladí jazz podpoří v roli předskokanky Klára Vytisková se svou kapelou. Zahájení festivalu se tedy ponese ve znamení dvou silných ženských hlasů, dvou různých autorských rukopisů, ale se společným jmenovatelem energické show.

Mezinárodní festival Mladí ladí jazz má na naší i evropské hudební scéně mimořádné postavení. Již deset let neustále vyhledává bez zábran ta nejzajímavější nová jména a představuje umělce, kteří vnáší čerstvý vítr do jazzového světa a překračují hranice stylů a žánrů. Během dubna vystoupí například Alfa Mist, míchající jazz s alternativním hiphopem a soulem, i zcela neortodoxní holandský producent, skladatel a dirigent Jameszoo. Během dubna představí pestré jazzové fúze i jazzpunkeři Edi Nulz, zpěvačka s latinskoamerickými kořeny Yarah Bravo či držitel Grammy Oran Etkin, který si přizve na pódium české hudebníky. Festival vyvrcholí velkým open air koncertem na 30. dubna na Karlově náměstí. Vedle hlavního města zavítá festival i do regionů a nabídne program pro děti.

Mladí ladí jazz sází nejen na vytříbenou dramaturgii, ale i vtipnou komunikaci s festivalovými návštěvníky

Program festivalu Mladí ladí jazz 2019:
30. 3. / 20.00 – Andreya Triana + support Klara & The Pop, Divadlo Archa
6. 4. / 20.00 – Edi Nulz + support Molotow Moloch Quartet, Jazz Dock
8. 4. / 20.00 – Oran Etkin & Band + support Lost Notion, Jazz Dock
16. 4. / 19.30 – Alfa Mist + support Antonín Dlapa & JeN Hovorka + Tom Holič, Palác Akropolis
24. 4. / 20.30 – Jameszoo + support Johannes Benz + Android Asteroid, MeetFactory
25. 4. / 20.00 – Yarah Bravo + support Hard to Frame, Jazz Dock
30. 4. MLADÍ LADÍ JAZZ OPEN-AIR: Zatím oznámeno – Jaga Jazzist, Moon Hooch, HarmCore Jazz Band, minus123minut

Více informací: www.mladiladijazz.cz
Prodej vstupenek v síti GoOut: www.goout.net

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište na editori@denikn.cz.

Inzerce, Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější