Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Jirko, ty peníze si nemůžeš nechat!“ „Tys porušil mnoho dohod, Láďo“. Organizátoři demonstrací se rozhádali

Organizátoři velkých protivládních demonstrací vybrali statisíce od svých podporovatelů. Teď se o ně hádají. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Organizátoři velkých protivládních demonstrací vybrali statisíce od svých podporovatelů. Teď se o ně hádají. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Organizátoři velkých protivládních demonstrací se rozhádali o statisíce, které jim naposílali jejich podporovatelé. Ladislav Vrabel a Jiří Havel ohlásili, že už nebudou spolupracovat. Vzájemně se obviňují z porušení dohod. Oba mají ambici v protestech pokračovat. Jaký bude další osud protestních akcí, není jasné.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Ladislav Vrabel, který byl oficiálně svolavatelem obou velkých demonstrací na Václavském náměstí, oznámil konec spolupráce s Jiřím Havlem už minulý týden. O důvodech veřejně nemluvil. Nyní ale Vrabel zveřejnil nahrávku hovoru, ve kterém žádá Jiřího Havla, aby mu poslal peníze z transparentního účtu.

Jak už Deník N napsal, peníze, které dvojice vybírá od lidí, nyní shromažďuje na transparentním účtu, který patří Jiřímu Havlovi. Dříve je ale vybírali na účty, jejichž majitelkou byla Bojana Vurdelja, manželka Ladislava Vrabela.

„Můžeš prosím tě převést všechny peníze z tvýho transparentního účtu na transparentní účet Bojany?“ ptá se na nahrávce Vrabel.

„Ne, to nemůžu udělat, Láďo,“ odpovídá Havel. (Přepis celé nahrávky najdete na konci článku.)

Jak už Deník N psal, na Havlův transparentní účet nedoputovaly všechny dary z obou účtů Bojany Vurdelji. Nedohledatelnými zůstávalo 200 tisíc korun. Po publikování článku na účet přišlo dalších

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Protivládní protesty

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější