Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Okolí Hradu i letiště se vyhněte a auto nechte doma, mohou se tvořit kolony, upozorňuje policie před příletem desítek státníků

Pražský hrad, ilustrační fotografie. Foto: ČTK
Pražský hrad, ilustrační fotografie. Foto: ČTK

V Praze se budou ve čtvrtek a pátek konat dvě významná jednání s účastí zhruba padesátky státníků. Přijede například britská premiérka, turecký prezident nebo ukrajinský premiér. Jejich příjezd zkomplikuje dopravní situaci v hlavním městě. Policie chystá bezpečnostní opatření, která budou zejména v dopoledních hodinách nárazově ztěžovat dopravu. Na cestě z letiště k Hradu i v samotném centru se mohou tvořit kolony.

Ve čtvrtek se v hlavním městě koná jednání Evropského politického společenství a v pátek neformální summit členských zemí EU. Na pět desítek evropských, ale i mimoevropských státníků začne do Česka přijíždět ve čtvrtek ráno, a to jak letadly na Letiště Václava Havla, tak i po silnici.

Policie bude kvůli tomu nárazově omezovat dopravu, a to právě z letiště přes Evropskou třídu až k Pražskému hradu. Ten je už od úterý pro veřejnost uzavřen, návštěvníkům se otevře zase až v sobotu.

Po Praze se budou kvůli zajištění státních delegací

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

České předsednictví v EU

Doprava

Evropské politické společenství

Praha

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější