Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

V kampani do Kongresu bojuje proti potratům. Teď bývalá přítelkyně řekla, že jí zaplatil interrupci

Republikán Herschel Walker podle bývalé přítelkyně uhradil její interrupci. Syn zase zveřejnil, že je s matkou bil a poté opustil. Foto: Dustin Chambers, Reuters
Republikán Herschel Walker podle bývalé přítelkyně uhradil její interrupci. Syn zase zveřejnil, že je s matkou bil a poté opustil. Foto: Dustin Chambers, Reuters

Republikánský kandidát na senátora Herschel Walker chce zakázat všechny potraty, a to včetně těch po znásilnění, po incestu a při ohrožení života matky. Bývalá přítelkyně ale předložila důkazy, podle nichž jí hradil interrupci. Případ je v USA významný, protože právě kvůli němu můžou republikáni přijít o možnost ovládnout Senát.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

„Už jsem se nemohla dívat na to jeho pokrytectví.“ Těmito slovy vysvětlila Američanka, která si přála zůstat v utajení, proč měsíc před kongresovými volbami ve Spojených státech amerických přišla s překvapivým tvrzením:

Kandidát do Senátu ve státě Georgia, bývalý vrcholový hráč amerického fotbalu a tvrdý odpůrce veškerých potratů Herschel Walker, zaplatil za její potrat. Otěhotněla s ním prý před třinácti lety a ani jeden z nich společného potomka nechtěl.

To je v přímém rozporu s tím, jak republikánský kandidát Walker vystupuje. Hlásí se ke křesťanským principům, kritizuje otce, kteří odejdou od rodin, a bojuje za naprostý zákaz potratů včetně znásilnění, incestu a ohrožení života matky. Pokud se konzervativní voliči v Georgii rozhodnou nedat mu v listopadových volbách kvůli tomu svůj hlas, může to být pro republikánskou stranu významná politická ztráta, která je připraví o možnost převzít kontrolu nad Senátem.

Žena se obrátila na deník Daily Beast, kterému na důkaz svých tvrzení poskytla

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Americké volby

Lidská práva

USA

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější