Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Koho ANO vyšle do boje o Hrad? Rozhodnou interní průzkumy, jedno jméno hnutí tají

Andrej Babiš by podle dosavadních průzkumů prohrál ve druhém kole prezidentských voleb. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Andrej Babiš by podle dosavadních průzkumů prohrál ve druhém kole prezidentských voleb. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Hnutí ANO na rozdíl od koalice Spolu stále neoznámilo, koho vyšle do prezidentských voleb. Podle informací Deníku N si nyní dělá interní průzkumy na několik potenciálních kandidátů z vlastních řad. Popisujeme, jakou strategii hnutí zvažuje.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Expremiér Andrej Babiš sice dosud nevyloučil svou kandidaturu na prezidenta, zároveň ale rozšířil počet možných uchazečů o Hrad za jeho hnutí. Jsou mezi nimi bývalí ministři Karel Havlíček a Alena Schillerová a někdejší šéf Sněmovny Radek Vondráček. ANO má ale podle Babiše – kromě jeho samotného – čtyři kandidáty; poslední jméno nicméně stále tají.

„To vám nemohu říct, to by byli všichni naštvaní. Už se mě na to ptal milion lidí,“ řekl v rozhovoru s Deníkem N po komunálních volbách.

Ani ve vedení ANO prý někteří

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější