Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Putin už znamená problém pro celý svět. Jaderné vydírání je to jediné, co mu zbylo

Putin na na oslavě "připojení" ukrajinských regionů k Rusku. Foto: ČTK
Putin na na oslavě „připojení“ ukrajinských regionů k Rusku. Foto: ČTK

„Západ má k dispozici mnohem více pák, zatímco Rusko má jen jednu – jaderné vydírání. Toť vše. Nyní už nic jiného nezbývá. Není kam navyšovat sázky,“ píše v reakci na anexi ukrajinských oblastí novinářka Ekaterina Kanakova ze zakázané stanice Echo Moskvy.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Putin má zvláštní nutkání pořádat divadlo v době, kdy je situace pro ruskou armádu kritická. Jednou zahajuje provoz ruského kola a odpaluje ohňostroje během panického útěku okupantů z Charkovské oblasti, jindy zase přijímá teritoria do Ruské federace, když se zrovna ruská vojska vaří v lymanském kotli. Než přejdu k hlavnímu „prohlášení“ vrchního velitele ruské armády, ráda bych upozornila na změny v jeho rétorice. Pro zajímavost: porovnejte si Putinovy projevy z 24. února a 30. září. Nyní se spíše ospravedlňuje a fňuká, přitom jeho imperiální ambice stále přetrvávají. Anexe je toho hlavním důkazem.

Putin „oficiálně“ oznámil, že Doněcká, Luhanská, Chersonská a Záporožská oblast jsou nyní součástí Ruska. Povězte mi, čekal od něj snad někdo něco jiného? Putin nemá zas až tolik na vybranou. Ledaže by mohl ještě

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Názor

Ruská válka na Ukrajině

Rusko

Vladimir Putin

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější