Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Voliči si pletli Hlaváčka s Hlubučkem.“ Popisujeme, jak se STAN snažil zachránit výsledek v Praze

Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Ještě několik hodin před sečtením všech hlasů členové pražského STAN nevěřili, že dosáhnou téměř osmi procent a pěti mandátů. Interní stranické průzkumy totiž ukazovaly, že se hnutí v Praze nepřehoupne ani přes pět procent. Popisujeme, co stálo za otočením kampaně a proč Starostové hovoří o pražském zázraku.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Ještě před měsícem interní průzkumy hnutí STAN ukazovaly, že v Praze nepřekročí ani pětiprocentní hranici. „A to byla rána, říkali jsme si, že to prostě na samostatný zastupitelský klub v pražském zastupitelstvu nedáme,“ popsal zdroj z pražské organizace hnutí.

„Průzkumy ukazovaly, že máme dobrý potenciál, ale strašně málo přesvědčených voličů. Vlastně od doby, kdy Dozimetr vypukl, jsme nevěděli, jestli se do zastupitelstva vůbec dostaneme,“ dodal další člověk z hnutí.

Prvním krokem, jak začít „čistit“ pražský STAN, bylo

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Kauza Dozimetr

Komunální volby

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější