Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Jen mi řekl, ať ho napíšu na kandidátku.“ Mynáře opět zvolili, starostou být nechce

Hradní kancléř Vratislav Mynář. Foto: ČTK
Hradní kancléř Vratislav Mynář. Foto: ČTK

Poslední čtyři roky působil Aleš Pfeffer jako starosta obce Osvětimany, a to díky hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi. Ten mu jako tehdejší jednička kandidátky Zemanovců po minulých volbách post přenechal. Tentokrát si role prohodili: Pfeffer skončil na společné kandidátce první, Mynář druhý. Do vedení obce prý nechce usednout, ani až počátkem příštího roku skončí na Hradě. „Mohu stoprocentně říct, že tyto ambice nemá. Skutečně se nechce stát starostou ani místostarostou,“ řekl Deníku N Pfeffer.

„Známe se už pětadvacet let,“ popisuje starosta Osvětiman Aleš Pfeffer svůj vztah se šéfem prezidentské kanceláře Vratislavem Mynářem. Právě jejich společná kandidátka nazvaná Osvětimany v této obci na Uherskohradišťsku zvítězila s 27,06 procenta hlasů. Pfeffer jako lídr kandidátky získal 205 preferenčních hlasů, druhý Mynář 189.

Starosta Deníku N potvrdil, že obec povede i nadále. „Ano, budu starostou, jelikož jsem měl podporu v minulosti, budu ji mít i nyní,“ řekl. Mynář podle něj nemá ambice stát v čele obce, a to ani poté, co na jaře skončí na postu kancléře.

„Řekl mi, abych ho napsal na kandidátku“

„Mohu

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Komunální volby

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější