Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Odpůrci a podporovatelé války teď mají něco společného: nenávist k Putinovi

Vladimir Putin je po fiasku u Charkova v pasti. Foto: kremlin.ru
Vladimir Putin je po fiasku u Charkova v pasti. Foto: kremlin.ru

Rusko prohrává válku, propagandisté nemají aktuální noty a první už se snaží dát ruce pryč od Putina. „Pokud se domníváte, že konečně prozřeli a snaží se zachránit své duše, není tomu tak. Neusilují o záchranu svých duší, ale svých kůží. Došlo jim, že pád Putinova režimu je nevyhnutelný a že s tím vším nechtějí mít nic společného,“ píše v komentáři ruská novinářka Ekaterina Kanakova ze zakázané stanice Echo Moskvy.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Ruské vedení má zvláštní logiku. Když ruská armáda obsadila malou vesničku, propagandisté vítězoslavně hlásili, že jde o další úspěch, ale když ukrajinští vojáci dobyli zpět celou Charkovskou oblast, ukázalo se, že jde o strategicky nevýznamné území. Jaký smysl tedy mělo je obsazovat? Zlikvidovat velkou část vlastních vojáků a výzbroje? Takovým povídačkám neuvěří ani příznivci „speciální operace“.

V propagandistických telegramových kanálech se už po pádu Balakliji, Izjumu a dalších měst objevují

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Ruská válka na Ukrajině

Vladimir Putin

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější