Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Punčák: bohyně sociálních sítí Julia Foxová jako kolektivní umělecké dílo

Julia Foxová na aktuálním Fashion Weeku v New Yorku. Foto: ČTK / AP / Jason DeCrow
Julia Foxová na aktuálním Fashion Weeku v New Yorku. Foto: ČTK / AP / Jason DeCrow

Může být kulturním tématem někdo, kdo hýbe spíše světem sociálních sítí a nic moc kulturního zatím nevytvořil? A co když je herečka a modelka Julia Foxová vlastně kolektivním uměleckým dílem? V novém Punčáku přidáváme také módní okénko o jednom bizarním módním kousku.

Italsko-americká herečka a modelka Julia Foxová se na newyorské umělecké a alternativní scéně pohybuje už dobrých deset let. Celosvětovou slávu a nominaci na cenu za nejlepší debutový výkon v rámci Gotham Awards jí přinesl film Uncut Gems (Drahokam) bratří Johna a Bennyho Safdiů z roku 2019.

Sevřené drama sleduje newyorského klenotníka (Adam Sandler), jenž propadl gamblingu a vložil celou svoji budoucnost do riskantního podniku, který ho může stát všechno. Julia Foxová tu hraje jeho zaměstnankyni a přítelkyni.

„Velké studio mělo požadavek na obsazení nějakého známého jména, to jsem já tehdy nebyla. Ale nevzdala jsem to a poprala se o tu roli během castingů s dalšími zhruba třemi sty herečkami,“ vyprávěla o svém obsazení Foxová v roce 2019 Jimmymu Kimmelovi v jeho talkshow.

Dnes je díky zmíněné nominaci, ale třeba i díky tomu, že byla pár měsíců přítelkyní nejsledovanějšího rappera současnosti Kanye Westa, jednou z nejsledovanějších mladých hereček. A to i přes to, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Film

Móda

Punčák

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější