Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Vyhýbá se předvolebnímu souboji.“ Pražští lídři kritizují Svobodu, že nechodí do debat

Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Čtveřice lídrů pražských kandidátek pro komunální volby si stěžuje na neúčast Bohuslava Svobody v předvolebních debatách. Jednička Spolu tím podle nich mimo jiné ukazuje, že není schopen skloubit případnou funkci primátora a poslance. Svoboda kritiku odmítá s tím, že má široký tým lidí, a proto do diskuzí vysílá kompetentní kolegy.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

V nedávné debatě deníku E15 byla –⁠ místo původně avizovaného lídra trojkoalice Bohuslava Svobody –⁠ dvojka ODS Zdeněk Zajíček. V diskuzi Post Bellum příští týden má koalici zastupovat pětka kandidátky Michal Hroza (TOP 09) a do debaty pořádané Spolkem českých právníků Všehrd ve spolupráci s DVTV dorazí Hana Kordová Marvanová jako nezávislá kandidátka ze 16. místa.

Koalici za to kritizují čtyři strany, které proti ní kandidují. Kandidát na primátora by si podle nich měl v horké fázi kampaně na předvolební debaty svůj čas vyhradit.

„Pokud to nedokáže, ukazuje tím Pražanům, že mu na nich příliš nezáleží, ale také, že si nedokáže ani před volbami, natož po nich, kdy na něj funkce primátora svými časovými nároky dolehne

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Komunální volby

Praha

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější