Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Jsem připraven a jdu do toho.“ Pavel kandiduje na prezidenta, chce vrátit zemi „řád a klid“

Generál Petr Pavel oznámil kandidaturu na post prezidenta. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Generál Petr Pavel oznámil kandidaturu na post prezidenta. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Petr Pavel oficiálně odstartoval kampaň k prezidentským volbám. Bývalý náčelník generálního štábu dnes v Praze spustil dlouho očekávanou fázi svého snažení stát se novým českým prezidentem.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

„Jsem připraven a jdu do toho,“ oznámil dnes v Praze Petr Pavel. Podle svých slov chce být hlavou státu, která mírní vášně ve společnosti a prosazuje, aby v Česku platila pravidla pro všechny stejně. Do voleb tak jde s heslem „Vraťme Česku řád a klid“. Základním cílem jeho prezidentství má být „méně minulosti a více budoucnosti“.

„Čelíme mnoha společným nepřátelům: zdražování, chudobě, válce. Trápí nás chaos, nejistota a strach z toho, jak bude,“ prohlásil Pavel. „Těžká doba si žádá lídra, který dopřeje sluchu různým názorům, všem zúčastněným a povede je ke kompromisu. I od hlavy státu se očekává, že bude vytrvale hledat řešení problémů, které nás trápí všechny,“ řekl na startu kampaně.

„Celý život sloužím naší zemi. A není mi jedno, že v ní lidé cítí chaos, nepořádek a nejistotu z toho, co bude,“ tvrdí Pavel. Podle něj viděl v posledních letech, když projížděl zemí, spoustu pozitivních věcí.

Řada věcí ale naopak podle jeho slov nefunguje. „Všichni cítíme, že se stát nějak zadrhl. Musíme to změnit. Potřebujeme, aby

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější