Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Revoluční kampaň, která bude opravdu vidět. Fiala popsal vládní plány

Vláda slibuje, že bude s lidmi více komunikovat. Ilustrace: Petr Polák
Vláda slibuje, že bude s lidmi více komunikovat. Ilustrace: Petr Polák

Premiér Petr Fiala (ODS) v reakci na sobotní demonstraci a kritiku vládní komunikace slibuje velkou kampaň, která se rozjede v září. Zároveň kritizuje některé členy kabinetu.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

„Vláda nezvládá komunikaci vůči zbytku společnosti. Těch 70 tisíc lidí – nebo kolik jich přesně bylo – na demonstraci je velmi silný signál,“ řekl Deníku N politolog Jan Charvát z Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy.

Podobně mluvilo i několik členů kabinetu. „Vláda musí více komunikovat a otevřeněji mluvit,“ řekl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v CNN Prima News. Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) na Twitter napsal, že vláda musí zapracovat na jasné a rychlé komunikaci.

Fiala ale vládní komunikaci hájí. „Snažíme se věci sdělovat, až když jsou jisté a jasné. Ano, není to dostatečná show a může to působit defenzivně, zejména když máte proti sobě opozici, které jde jen o moc, nikoliv o republiku,“ řekl Deníku N.

Přiznává nicméně, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Protivládní protesty

Vláda Petra Fialy

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější