Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Stejně lákavý a hlasitý jako dřív. Letní Letná uzavřela české festivalové léto ve velkém stylu

Hlavní hvězdy letošního ročníku, Cirkus Cirkör s představením Knitting Peace. Foto: František Ortmann
Hlavní hvězdy letošního ročníku, Cirkus Cirkör s představením Knitting Peace. Foto: František Ortmann

Pokud byly ve vzduchu počátkem léta nějaké pochybnosti o tom, jestli se na festivaly vrátí návštěvníci, nyní jsou snad na dobro rozptýleny. Právě skončený festival nového cirkusu a divadla Letní Letná je toho ukázkovým příkladem.

Uvolněná atmosféra a zaplněné festivalové městečko by mohly vzbudit dokonce zdání, že to nikdy snad vůbec nemohlo vypadat jinak. Letošní ročník přilákal podle pořadatelů nad 60 tisíc návštěvníků, což je o zhruba 10 tisíc více než v loňském ročníku.

„Letošní ročník s sebou nesl velká očekávání. Sami jsme byli zvědaví, zda se k nám publikum vrátí v plné míře. Je skvělé vidět, že lidé si chtějí užívat svobodně živé umění. I přes určitou nepřízeň počasí Letenské sady opravdu žily, areál byl naplněný lidmi a představení se vyprodávala každým dnem,“ komentuje návštěvnost Ivana Pěkná Vrbíková, manažerka festivalu.

Festival Letní Letná má za sebou úspěšný 19. ročník, ve kterém na necelé tři týdny zaplnil prostor Letenských sadů bohatým programem pro děti i dospělé návštěvníky. Nalákal je na tři velká šapito, ve kterých se představily hlavní zahraniční hvězdy z Francie, Španělska či Švédska.

Nezaostával stan vyhrazený pro českou cirkusovou scénu, kde vystoupily desítky souborů, ani dětská scéna nabízející po celou dobu trvání festivalu program pro nejmenší diváky.

Neodolatelným lákadlem byl

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Divadlo

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější