Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Pražský parkovací populismus. Strany před volbami motoristům slibují to, co jim uškodí

Je modrá dobrá? Ilustrační foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Je modrá dobrá? Ilustrační foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Situace se dotýká téměř každého obyvatele Prahy. Ať už se po městě autem pohybuje, nebo ne. Parkování. Jeden ze zásadních problémů metropole, ke kterému však politici nabízejí pouze laciné sliby, a nikoliv řešení.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Vidět to můžete téměř každé volby. Politici různých stran slibují, že vyřeší parkování. Buď ho prý Pražanům zlevní, nebo rozšíří. Jiné nejsou ani letošní volby.

Na jaře to odstartovala ODS, která zmiňovala vybudování až 170 tisíc míst na odstavných parkovištích. Nyní pokračuje například hnutí ANO výroky Ondřeje Prokopa o Středočeších blokujících parkoviště na Praze 11 nebo nápadem Patrika Nachera, že by v Praze měla vzniknout jedna parkovací zóna.

Stejný záměr představuje ODS v předvolební knize lídra koalice Spolu Bohuslava Svobody. „Oživíme myšlenku jednotné zóny pro celou Prahu,“ hlásá favorit voleb. „Parkovat kdekoliv, to je to, oč tu běží,“ dodává.

Kniha Mým Pražanům Bohuslava Svobody. Foto: Prokop Vodrážka, Deník N

Pomyslným vrcholem se stal

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Analýza

Doprava

Komunální volby

Praha

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější