Bistro N: Rychlé těstoviny podle finské blogerky a britské šéfkuchařky, co chrání nervy i volný čas
Jsou dny, kdy nemáte čas ani energii na svíčkovou a uvařit přesto musíte. Pro takové situace někdo geniální vymyslel slaný měkký sýr. Ať už upřednostníte fetu, nebo u nás častější balkánský sýr, obojí dokáže s těstovinami udělat malé zázraky, píše Eva Mošpanová.
Jsou tři způsoby, jak se v životě naučíte dělat věci rychle. Vzácný talent od přírody, dobrá kniha o time managementu anebo to, co žije tolik z nás – náročné zaměstnání a rodina k tomu.
Zrovna třetí způsob člověka naučí vařit opravdu rychle a jednoduše, protože na nic jiného nezbyde čas, energie ani životní vůle. Pro tyto situace mám dva zaručené a vyzkoušené recepty, které mi zachraňují život ve dnech, v nichž toho potřebuju stíhat opravdu hodně.
Oba pojí těstoviny, slaný sýr a praktická blbuvzdornost. U obou lze použít jak balkánský sýr, tak fetu, při přípravě se chovají podobně. Velký rozdíl ale postřehnete ve slanosti – balkánský sýr má výrazně větší obsah soli. Pokud tedy chcete, aby si z jídla mohli zobnout i mladší nebo citlivější strávníci, volte raději fetu a menší množství sýru.
Záchranný recept č. 1
Někdy v lednu 2021, v časech lockdownů a z nouze objeveného kulinářského nadšení, se internetem prohnal recept s názvem