Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Pointa N: Šéf rozvědky přesvědčil vládu i poslance, pochybností přitom přibývá

Šéf civilní rozvědky Petr Mlejnek (vpravo) na jednání bezpečnostního výboru, který jej nakonec nepřímo podpořil. Foto: ČTK
Šéf civilní rozvědky Petr Mlejnek (vpravo) na jednání bezpečnostního výboru, který jej nakonec nepřímo podpořil. Foto: ČTK

Šéf rozvědky Petr Mlejnek dnes před poslanci vysvětloval schůzky se stíhaným podnikatelem Michalem Redlem, zákonodárci se s jeho vysvětleními nakonec spokojili. Prezident Miloš Zeman na zemědělské akci Země živitelka potisící varoval před „zeleným fanatismem“, zaujal ale především svými grimasami.

Hlavní události dne vybral a okomentoval Štěpán Vojtěch.

Už nejde jen o kontakty s Redlem

Ředitel rozvědky Petr Mlejnek má v poslední době co vysvětlovat. Zatímco minulý týden popisoval své schůzky s nyní obviněným podnikatelem Michalem Redlem vládě, dnes se hájil před poslanci z výboru pro bezpečnost. S tím rozdílem, že dnešní schůze byla veřejná, takže jeho vysvětlení mohli na místě poslouchat i novináři.

Mlejnek před poslanci zopakoval, že se s Redlem stýkal nepravidelně po dobu deseti let, a zdůraznil, že spolu nikdy nesjednali žádný obchod. Firma, ve které pracoval, také podle něj neuzavřela žádnou smlouvu s pražským dopravním podnikem ani magistrátem. A odmítl i to, že by Redlovi předával informace z bezpečnostního prostředí.

Sněmovní výbor pro bezpečnost, ve kterém mají koaliční poslanci většinu, se s jeho vysvětleními

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Pointa N

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější