Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Svědek z kauzy Dozimetr se přihlásil k Mlejnkovu dokumentu. Sepsal ho v pondělí

Sídlo Úřadu pro zahraniční styky a informace. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Sídlo Úřadu pro zahraniční styky a informace. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Za šéfa rozvědky Petra Mlejnka, který musí vysvětlovat své styky s obviněným Michalem Redlem, se postavil Michal Zděnek, bývalý člen dozorčí rady pražského dopravního podniku a svědek v kauze Dozimetr. Ten počátkem tohoto týdne podepsal čestné prohlášení, jímž se pak Mlejnek ve středu hájil na vládě. Redakce do jednostránkového dokumentu mohla nahlédnout.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Když se vláda postavila za ředitele Úřadu pro zahraniční styky a informace (ÚZSI) Petra Mlejnka, premiér Petr Fiala (ODS) to vysvětlil jeho pozitivní rolí ve vyšetřování kauzy Dozimetr. Reagoval tak na dokument, který šéf rozvědky ministrům předložil.

Toto čestné prohlášení podepsal Michal Zděnek, bývalý člen dozorčí rady pražského dopravního podniku a svědek v kauze Dozimetr, který to nyní Deníku N potvrdil.

„Mohu potvrdit, že jsem

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Kauza Dozimetr

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější