Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Median: V druhém kole prezidentské volby by Pavel Babiše porazil. Mnoho voličů ale zůstává nerozhodnutých

Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Volební model agentury Median ukázal červencové rozložení sil mezi zvažovanými prezidentskými kandidáty. Poprvé se ptal i na možný finálový duel. Podle výzkumníků by ho pohodlně vyhrál Petr Pavel nad Andrejem Babišem. Své šance pro solidní zisk v prvním kole pak zvýšil senátor Marek Hilšer.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Pokud by se v červenci konaly prezidentské volby, do druhého kola by postoupil Andrej Babiš s Petrem Pavlem. Oba potenciální kandidáti na post hlavy státu si drží stabilní podporu. Babiše by v létě volilo 25,5 procenta lidí, Pavlovi by dalo hlas 21 procent lidí.

Zjistil to volební model agentury Median. Ten v červenci poprvé sledoval i hypotetický výsledek v druhém kole prezidentského klání, a to právě mezi Babišem a Pavlem. Podle něj by Petr Pavel pohodlně zvítězil, když by ve finálovém duelu získal bezmála

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Průzkum veřejného mínění

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější