Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Americký deník: Prázdniny amerických dětí jsou jiné než ty české. Rodiče totiž nemají dovolenou

Američané vnímají dovolenou úplně jinak než my Evropané. Předně často skoro žádnou nemají. Foto: Zuzana Semerádová
Američané vnímají dovolenou úplně jinak než my Evropané. Předně často skoro žádnou nemají. Foto: Zuzana Semerádová

Dovolená Evropanů a dovolená Američanů jsou dvě velmi rozdílné věci. Zatímco my považujeme za standard pět týdnů placeného volna, Američané si horko těžko vybírají prodloužené víkendy, protože víc v práci najednou nedostanou, píše naše americká zpravodajka Jana Ciglerová ve svém deníku.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

V našem okrese na Floridě začala škola a děti se setkávají ve třídách poprvé po prázdninách. Na naše obvyklé české „Tak jak jste se měli, co jste během léta dělali?“ se tu ale raději neptejte. Je totiž velmi pravděpodobné, že děti nebo jejich rodiče uvedete do rozpaků.

„Já jsem se tak strašně nudil, to už se nedalo vydržet,“ říkal mi u vchodu do školy desetiletý spolužák mého syna Liam. „Největší zábava byla, když přijeli naši příbuzní z Ohia, ale to bylo jen na chvíli. Já se tak těšil do školy, že už se zase bude něco dít!“

Dost velká část dětí tu totiž

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Americký deník

USA

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější