Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Šéf Nejvyššího soudu se setkal s Mynářem. „Zavolal a já byl zrovna v Praze. Kauzu Lány jsme neřešili,“ říká Angyalossy

Předseda Nejvyššího soudu Petr Angyalossy. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Předseda Nejvyššího soudu Petr Angyalossy. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Už druhým rokem Petr Angyalossy zastává post předsedy Nejvyššího soudu. Ten se bude nyní zabývat případem, ve kterém prezident Miloš Zeman omilostnil šéfa Lesní správy Lány Miloše Baláka. Šéf prezidentské kanceláře Vratislav Mynář se podle zjištění Deníku N s předsedou soudu opakovaně osobně setkával bez přítomnosti prezidenta. Angyalossy redakci řekl, že s Mynářem kauzu Lány neřešil. Podle svých slov měl během posledních dvou let s Mynářem pět až deset osobních schůzek. Poslední setkání pak proběhlo před několika týdny.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

„Řešili jsme účast pana prezidenta na kolokviu, které bude v Brně v polovině října. Řešili jsme, že pan prezident přijede. Ale časově to přesně nezařadím, je to nějaký pátek,“ řekl Angyalossy Deníku N. Předseda Nejvyššího soudu se odkazuje na akci, při níž se v souvislosti českým předsednictvím Rady EU sejdou šéfové evropských nejvyšších soudů.

Angyalossy později doplnil, že schůzka se odehrála zřejmě na přelomu června a července. Podle něj poslední jednání s kancléřem Vratislavem Mynářem proběhlo kvůli tomu, že byl právě v hlavním městě.

„No já jsem byl v Praze a

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Hradní schůzky

Miloš Zeman

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější