Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Pointa N: A zase Redl. Rakušan si „hon na čarodějnice“ přivodil sám

Ministr vnitra Vít Rakušan. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Ministr vnitra Vít Rakušan. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Zatímco Rusko pustoší Ukrajinu, představitelka propagandistické televize Rossija 1 se usídlila v Praze a další tisíce Rusů tráví v Evropě letní dovolenou. Nový šéf české rozvědky Petr Mlejnek udržoval pravidelné kontakty s obviněným podnikatelem Redlem. A Piráti si své předvolební listy nechají vytisknout „Babišovou“ Mafrou, kterou dlouhodobě kritizují.

Hlavní události dne vybral a okomentoval Štěpán Vojtěch.

Pochybné schůzky šéfa rozvědky

Nejspíš nemine týden, kdy by na tváři ministra vnitra Víta Rakušana nepřibyla nová vráska. Dnes Seznam Zprávy informovaly, že se jím jmenovaný ředitel rozvědky Petr Mlejnek opakovaně scházel s nyní již obviněným podnikatelem Michalem Redlem – předním aktérem korupční aféry kolem pražského dopravního podniku, která položila na lopatky hnutí STAN.

Tentokrát ale není pochyb, že sám Rakušan o Mlejnkových kontaktech s Redlem věděl – i přesto se ho už po vypuknutí kauzy Dozimetr rozhodl jmenovat. Tyto Mlejnkovy schůzky mu prý nevadí, přičemž se odvolává na jeho prověrku na stupeň tajné a vysvětlení, že šlo pouze o pracovní setkání. Kvůli tomu nyní o odvolání šéfa rozvědky ani neuvažuje.

Mlejnkovo a Rakušanovo vysvětlení má přesto několik hluchých míst. Zaprvé není jasné, proč

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Názor

Pointa N

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější