Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Pirátské listy letos vytiskne Babišova Mafra. Strana se kvůli tomu pohádala v uzavřeném fóru

Pirátské listy. Foto: Deník N
Pirátské listy. Foto: Deník N

I před letošními volbami budou Piráti rozdávat své noviny. Tentokrát ale Pirátské listy vytiskne firma, kterou strana dlouhodobě kritizuje. Výběrové řízení na tisk předvolebních materiálů totiž vyhrála Mafra, kterou ovládá expremiér a obžalovaný poslanec Andrej Babiš (ANO). Nabídla totiž nejlepší cenu. V uzavřeném fóru strany se ale kvůli tomu podle informací Deníku N strhla vášnivá debata.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Když 16. června tohoto roku Piráti zveřejnili veřejnou zakázku na výrobu 712 600 kusů svých předvolebních novin, nejspíš nečekali, že jim je nakonec vytiskne firma Andreje Babiše.

Do výběrového řízení se ale kvůli specifickým požadavkům přihlásily jen dvě společnosti: Mafra a Novotisk. Ty jediné mohly pro stranu vytisknout požadovaný formát Berliner. Novotisk pro Piráty tiskl materiály už několikrát – nabídl totiž vždycky lepší cenu.

Tentokrát ale přišla výhodnější nabídka od Mafry, za statisíce novin si podle zdrojů Deníku N řekla o přibližně 250 tisíc korun méně.

Piráti to nečekali. Podle informací Deníku N

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Střet zájmů Andreje Babiše

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější