Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Emoce, které se kolem Babiše víří, k němu jen přitahují pozornost, hodnotí experti novou kampaň Spolu

Kampaň Spolu podle odborníků vzniká pod časovým tlakem. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Kampaň Spolu podle odborníků vzniká pod časovým tlakem. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Koalice Spolu na začátku srpna nasadila na billboardy i sociální sítě novou kampaň s názvem „Nová hrozba, stejní agenti“. Na koláži je expremiér z hnutí ANO Andrej Babiš s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, který koncem února rozpoutal v Evropě útočnou válku. Podle Babiše vláda jen odvrací pozornost od svých problémů.

Kampaň před podzimními komunálními a senátními volbami i vztahy mezi vládní koalicí a opozičním hnutím ANO se začátkem srpna vyhrotily. Vedle napětí spojeného s nedávnými mítinky Andreje Babiše si servítky nebere ani nejsilnější vládní subjekt.

Na začátku srpna vsadila koalice Spolu na vizuály, na nichž je šéf hnutí ANO spolu s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. „Je evidentní, že do kampaně zasáhnou i celostátní témata, jelikož se parlamentní opozice snaží vymezovat vůči Petru Fialovi a naší vládě. Připomínáme proto nejzásadnější selhání, za která nese vinu Babišova vláda,“ napsala mluvčí ODS Adéla Valentová v pravidelném newsletteru.

Mezi příklady takových selhání řadí snahu vlády Andreje Babiše o připuštění Ruska do stavby nového bloku jaderné elektrárny Dukovany, energetickou závislost Česka na Ruské federaci nebo oslabování prozápadní pozice země.

„Babiš jako lídr opozice se nyní snaží napadat vládu, aby zamaskoval svá selhání. I proto jsme spustili podpůrnou billboardovou a online kampaň, kterou reagujeme na agresivní útoky expremiéra a jeho okolí a připomínáme Babišovi jeho selhání,“ vysvětluje ODS spuštění ostré komunikace vůči opozici.

Vizuál koalice Spolu. Zdroj: Facebook ODS

Sám Babiš Deníku N řekl, že kampaň považuje za „slaboduchý

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Komunální volby

Vláda Petra Fialy

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější