Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

FBI prohledávala Trumpovo floridské sídlo. „Vloupali se mi i do trezoru,“ láteřil exprezident

Floridské sídlo Mar-a-Lago je pro Donalda Trumpa primární rezidence. Zrovna ale nebyl doma, léto je zvyklý trávit v New Yorku. Foto: Jana Ciglerová, Deník N
Floridské sídlo Mar-a-Lago je pro Donalda Trumpa primární rezidence. Zrovna ale nebyl doma, léto je zvyklý trávit v New Yorku. Foto: Jana Ciglerová, Deník N

Policisté strávili v rezidenci Donalda Trumpa většinu dne pátráním po dokumentech. Po domovní prohlídce odnesli z domu krabice s listinami.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Donald Trump si na svůj účet může připsat další prvenství v historii své země. Ještě nikdy federální agenti FBI neprohledávali domov bývalého amerického prezidenta.

Vyšetřovatelé vstoupili do floridského sídla Mar-a-Lago ve městě Palm Beach ve včerejších časných hodinách a zamířili do oblasti klubu, kde se nacházejí Trumpovy kanceláře a soukromé prostory. Exprezident u zásahu nebyl, protože léto většinou tráví v New Yorku.

Ačkoliv se informace o zásahu v Trumpově rezidenci včera večer začala šířit mezi americkými novináři, ministerstvo spravedlnosti, do jehož gesce vyšetřování spadá, o události mlčelo. O zásahu podle slov mluvčí nevěděl ani Bílý dům.

Byl to až

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Donald Trump

USA

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější