Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Kampaň, kterou nechápou ani jeho poradci. Proč Janeček udělá vždycky všechno naopak

„Nemám žádného Marka Prchala ani nikoho takového,“ říká Janeček. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
„Nemám žádného Marka Prchala ani nikoho takového,“ říká Janeček. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Když jsme se s Karlem Janečkem sešli na parkovišti pod Ještědem, po chvilce váhání vybral on a jeho tým trasu nahoru – vyrážíme po sjezdovce přímo „pod lany“. Kandidát na prezidenta jde bez bot, se zhruba tuctem podporovatelů a po trase, kterou chodí na vrchol nejméně lidí, takže má jako kandidát na prezidenta také nejmenší šanci potkat nějaké další příznivce. Ale nevadí mu to.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Tento fakt tak nějak vystihuje jeho současnou kampaň, která je, mírně řečeno, neortodoxní. On sám si je však jist, že cesta k úspěchu je zaručena. „Já dělám antipopulismus. Všichni si myslí, že jsem se zbláznil, ale není to tak. Říkám věci, které lidé nemusí chtít slyšet,“ vysvětluje Karel Janeček během výšlapu.

Sám má prý vše spočítané a zanalyzované. Jenže jak chce vlastně Karel Janeček dosáhnout úspěchu? Zatím

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější