Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Podnikatel si najal PR agenturu, aby zlepšila jeho obraz v obci u Prahy. Potřebuje tam legalizovat černou stavbu

Hala společnosti Styrotrade na kraji obce Čakovičky nedaleko Prahy. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Hala společnosti Styrotrade na kraji obce Čakovičky nedaleko Prahy. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Během pandemie postavil nedaleko Prahy načerno obří halu. Od té doby se podnikatel David Urban snaží zpětně získat stavební povolení. Jenže se mu nedaří naklonit si obec Čakovičky, na jejímž kraji jeho továrna stojí. Nakonec si najal i známou PR agenturu, která v minulosti pracovala pro ČSSD nebo Michala Horáčka, aby jeho obraz v sedmisethlavé vesnici zlepšila.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Podnikatel David Urban roky vede rodinnou firmu, která se zabývá výrobou polystyrenu v Čakovičkách u Prahy. Období covidu využil k tomu, aby zrekonstruoval továrnu, novou výrobní halu ale postavil načerno. Od té doby se snaží zpětně získat stavební povolení.

Jenže podnikateli není kvůli černé stavbě nakloněna část místních ani vedení obce, což pro jeho snahy znamená výraznou překážku. K legalizaci stavby totiž potřebuje změnu územního plánu, což zastupitelstvo odmítá.

Řada obyvatel si navíc stěžuje na zápach a hluk z jeho provozu. „Hluk jsme odstranili. Lidem došla trpělivost, já vím. Každý

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější