Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Stanjura má „ideového“ poradce na hlídání genderových témat. „Nesmíme podléhat módním vlnám,“ chválí Benda

Ministerstvo financí pod vedením Zbyňka Stanjury připomínkuje návrhy jiných úřadů nejen z rozpočtového hlediska. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Ministerstvo financí pod vedením Zbyňka Stanjury připomínkuje návrhy jiných úřadů nejen z rozpočtového hlediska. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Ministerstvo financí se opakovaně dostalo do střetu s dalšími resorty v otázkách rovných příležitostí žen a mužů či genderových témat. V týmu ministra Zbyňka Stanjury (ODS) pracuje poradce, který se zabývá právě „ideologickou“ kontrolou českých i evropských návrhů.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Deník N už dříve popsal, že ministerstvo financí se dostalo do sporu s resortem práce a sociálních věcí ohledně témat, která jsou důležitá z pohledu rovných příležitostí pro muže a ženy – šlo o podpoření zkrácených úvazků a zrušení omezení u čerpání rodičovského příspěvku.

Podle nového zjištění se ale Stanjurovo ministerstvo dostalo do střetu i s dalšími úřady. Například rozporovalo

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější