Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Bistro N: Jihoitalský páj s bonusem pro milovníky konspirací

Hotový jihoitalský páj v zapékací míse. Foto: Jan Moláček, Deník N
Hotový jihoitalský páj v zapékací míse. Foto: Jan Moláček, Deník N

„Tento recept má s jižní Itálií společné jen to, že jsem na jeho základní princip kdysi dávno narazil v jakési italské kuchařce a matně si zapamatoval, že snad měl pocházet z jihu,“ vypráví Jan Moláček.

Nikdy jsem nebyl v jižní Itálii. Nejjižnější místo této jistě krásné země, které jsem navštívil, byl Terst u slovinských hranic, kde noha návštěvníka do štíhlé a vysoké italské kozačky teprve nesměle vklouzává.

Když čtete tento recept, možná už

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Bistro N

Jídlo a gastronomie

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější