Bistro N: Na dokonalé bramborové knedlíky stačí umět počítat
„Jídla z bramborového těsta se ne vždycky podaří. Dost možná jste už taky bezmocně přihlíželi, jak se do vroucí vody ponořený knedlík rozpadá a velké kusy těsta odplouvají žít svůj příběh k okraji hrnce. Mám recept, který chce jen trochu víc pozornosti a kupeckých počtů,“ říká Tamara Lozinčáková.
Moji kolegové tady v letním Bistru N už složili poctu bramborám daleko vkusněji, takže nebudu vozit brambory Inkům do lesa.
Úplný bramborový ignorant ale nejsem, a tak dobře vím, že z lojovitých brambor na salát, tedy z brambor typu A, ani z brambor raných dobré knedlíky nepřipravím. Musela bych použít škrob, a někdy ani ten nefunguje. Lepší jsou brambory přílohové typu B a ideální jsou ty typu C, což jsou přímo brambory na pyré.
V některých receptech se přísahá na loupání a strouhání brambor ještě velmi horkých. Vaše