Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Čtyři skvělé nové filmy, které teď musíte vidět (a několik dalších k tomu)

Emma Thompsonová v Hodně štěstí, pane Veliký. Foto: Forum Film
Emma Thompsonová v Hodně štěstí, pane Veliký. Foto: Forum Film

Léto, moře, dovolenkový ráj, otec a dospívání. Hned dva nové filmy vyprávějí o velmi křehké hranici mezi dětstvím a dospělostí a o různorodých vztazích dospívajících dívek s jejich otci. Do kin po karlovarském filmovém festivalu ale míří i záplava dalších snímků, které rozhodně stojí za vidění.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Řada z nových filmů si svou českou premiéru odbyla na festivalu v Karlových Varech. Jde často o filmy oceněné už na jiných festivalech, což lze považovat za jistou známku kvality.

Ve Varech si většina z nich vysloužila i velmi příznivé divácké hodnocení. A tak je o to potěšitelnější, že se teď dostanou i k širším diváckým vrstvám a nabídnou jim alternativu ke spotřebním českým komediím, které kinům obvykle vládnou.

Hodně štěstí, pane Veliký

(premiéra v kinech 14. července, Forum Film)

Jedním z nejpopulárnějších filmů festivalu se stal snímek Hodně štěstí, pane Veliký, který se dlouho držel na prvních místech diváckého hlasování o nejlepší film festivalu.

Světovou premiéru si odbyl letos na festivalu v Sundance. Typicky britské komediální drama stojí na

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Film

Karlovarský filmový festival

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější