Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Přišel, zkritizoval, nehlasoval a odešel. Babišova návštěva Sněmovny ukázala, jak pracuje

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

S výjimkou dlouhodobě nemocného poslance má předseda hnutí ANO Andrej Babiš nejnižší docházku na hlasování v Poslanecké sněmovně. Jak zjistil Deník N, bývalý premiér se zúčastnil necelých 24 procent ze všech hlasování v tomto volebním období. Jeho ignorace sněmovní práce je sice bezprecedentní, podle politologa mu ale mezi vlastními voliči neškodí.

Expremiér z hnutí ANO je svým odtažitým vztahem k Parlamentu, který označuje za žvanírnu, znám dlouhodobě. Své pověsti člověka, který není sněmovní práci zrovna nakloněn, plně dostává i v aktuálním volebním období.

Deník N z dat o účasti na hlasování v dolní komoře zjistil, že bývalý předseda vlády se zúčastnil pouze 23,5 procenta všech hlasování, která poslanci v tomto volebním období absolvovali. S výjimkou poslance Milana Wenzla (ANO), který se jednání dlouhodobě neúčastní z vážných zdravotních důvodů, si Babiš vede suverénně nejhůře.

Sám Babiš na dotaz Deníku N, že má nejnižší účast v hlasování a zdali plánuje na jednání chodit častěji, nereagoval. V rozhovoru pro sobotní Právo nicméně řekl, že svou poslaneckou práci dělá poctivě. Podle něj je úkolem poslance chodit mezi lidi a vnímat, co říkají.

„Jsem jeden z mála, který

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Sněmovna

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější