Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Hledám kluka na pandemii: Jak fungují internetové seznamky

Když to nezkusíte, určitě neuspějete. Foto: Tim Mossholder on Unsplash
Když to nezkusíte, určitě neuspějete. Foto: Tim Mossholder on Unsplash

Seznamování a hledání partnera během pandemie – bylo to lehčí, nebo těžší než jindy? Neskončily s výjimečným stavem i výjimečné vztahy? Přitahujeme se i bez roušek?

Mohla bych tvrdit, že jsem se rozhodla provést výzkum a situaci řádně zmapovat z nezištných důvodů, ale nebudu vám lhát. Prostě jsem si konečně chtěla někoho najít. A protože se v mém okolí už dlouho žádný potenciální partner neobjevil a pandemie ztěžovala možnost někoho nového potkat naživo, dala jsem poprvé v životě šanci internetovým seznamkám.

Před více než rokem jsem napsala článek o seznamce na Facebooku. Psala jsem o ní, že je zajímavá, že může posloužit jako vzpruha sebevědomí, ale že asi jako všechno, co na první pohled působí líbivě, nebude reálně fungovat. Jak bych to zhodnotila nyní? Jsem moc ráda, že jsem se mýlila.

Založila jsem si profil na již zmíněném Facebooku, dále na Tinderu a na Badoo. Třetí zmíněnou aplikaci jsem po pár dnech zase smazala, protože slouží téměř výhradně k hledání sexu. Alespoň mně nikdo kvůli ničemu jinému nepsal, a to nejsem typ ženy, která by obvykle dostávala podobné návrhy. Ostatní seznamky jsem zhruba rok aktivně používala a poznala díky nim desítky mužů. Většinu pouze online, s několika jsem se setkala naživo a s ještě menším počtem opakovaně.

Pokud bych měla porovnat Tinder a Facebook seznamku, jsou

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Rodina, vztahy a zdraví

V tomto okamžiku nejčtenější