Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Babiš si stále nevyzvedl obžalobu v kauze Čapí hnízdo. Soud musí čekat s jejím zveřejněním

O prezidentské kandidatuře Andreje Babiše se spekuluje delší dobu, bývalý premiér ji nikdy nevyloučil. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
O prezidentské kandidatuře Andreje Babiše se spekuluje delší dobu, bývalý premiér ji nikdy nevyloučil. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš si dosud nevyzvedl obžalobu v kauze Čapí hnízdo. Dotační případ bývalého premiéra, který aktuálně křižuje zemi ve svém obytném voze před komunálními a prezidentskými volbami, má soud začít rozplétat na začátku září. Spolu s bývalým předsedou vlády je obžalována ještě Jana Nagyová, která si už dokument vyzvedla.

V kauze Čapí hnízdo má jít před soud kromě expremiéra také jeho bývalá poradkyně a manažerka Jana Nagyová. Ta si obžalobu vyzvedla už na začátku měsíce, kdy ji soud rozesílal, řekla Deníku N.

Sám Babiš tak ale stále neučinil. „Obžaloba doposud

Dobří přátelé vám sdílejí kvalitní informace

janamarta.hrbkova@... vám daruje následující článek Deníku N, který je jinak za platební bránou. Přečtete si ho zdarma jen po zadání vašeho e-mailu, který slouží jako ochrana před šířením našeho obsahu bez kontroly. Váš e-mail bude použit pouze pro odemčení článku a nabídku zvýhodněného předplatného. Pokud ji ani po měsíci nevyužijete, smažeme ho z databáze. Možnost odemykat placené články Deníku N mají všichni členové Klubu N.

Můžete také .

Andrej Babiš

Kauza Čapí hnízdo

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější