Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Voliči mohou počítat s tím, že kandidovat budu, řekl Petr Pavel. Kampaň spustí až na podzim

Petr Pavel. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Petr Pavel. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Petr Pavel spustí oficiální prezidentskou kampaň na konci prázdnin. Řekl to během setkání s novináři v pražských Dejvicích. „Jsem rozhodnutý se voleb zúčastnit, odhodlaný je vyhrát, a proto se v tuto chvíli připravuji na kandidaturu,“ uvedl Pavel.

Svým dnešním prohlášením Pavel reagoval na vyhlášení termínu voleb. Ten určil v pondělí předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS), volební kampaň by tak měla oficiálně vypuknout 1. července. Pavel, soudě dle dostupných průzkumů jeden z favoritů voleb, na začátku července zveřejní volební účet a také nový volební web.

Vystrčilovo rozhodnutí vyhlásit volby nečekaně brzy Pavel dle svých slov přivítal. „Dal jasně najevo, jak mají kandidáti postupovat, aby volby byly férové,“ řekl. „Očekávám, že všichni kandidáti budou dělat vše, aby pravidla respektovali. Budu se těšit na podzim na férový souboj,“ doplnil.

O jeho kandidatuře se mluví již déle a počítá se s tím, že do voleb půjde. To ostatně dnes bývalý náčelník generálního štábu potvrdil. Definitivní oznámení si ale nechává až na konec prázdnin.

„Já opravdu vnímám oficiální oznámení o kandidatuře jako skutečný začátek kampaně. Nedovedu si představit, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější