Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

A na hlavu se vám po každém jídle snášejí záplavy drobků a zbytků jídla…

Malebné, praktické, ale pohled na balkón nad vámi dokáže i znervóznit. Ilustrační foto: Niklas Ohlrogge, Unsplash
Malebné, praktické, ale pohled na balkón nad vámi dokáže i znervóznit. Ilustrační foto: Niklas Ohlrogge, Unsplash

Italský deník: Víte, jak se to říká – jiný kraj, jiný mrav. O nás Češích se ve světě ironicky konstatuje, že jsme pivaři chladnější povahy, prý jíme pořád jen chleba se salámem a cibulí a milujeme ponožky v sandálech. Samozřejmě máme také spoustu úžasných vlastností a dovedností, ale tento článek se dnes ponese spíše v ironicko-kritickém duchu, tak to per favore berte v potaz.

O Italech se toho samozřejmě také povídá spousta: kde je Ital, tam je zmatek, kde je zmatek, tam je Ital, Italové neumějí řídit ani parkovat, jedí pořád jen pizzu, spaghetti a prolévají se u toho vínem a silným espressem. Na každém šprochu pravdy trochu, není-liž pravda? Samozřejmě to není vždy tak černobílé, nemůžeme házet všechny lidi planety do jednoho pytle jen na základě jejich národnosti.

Dnes bych vás ale ráda pobavila zlozvyky Italů, které pravděpodobně nejsou ještě až tak provařené. Já měla možnost zažít je (čtěte stále je zažívám), až když jsem začala žít pod toskánským sluncem a poznala zase o něco více, co ti Italové rádi vyvádějí.

Ubrusy do rukou a třepeme směrem k sousedům! Této pozoruhodnosti jsem si v Itálii

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Deník z ciziny

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější