Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Léto, Mácháč a sex! Nekorektní komedie Párty Hárder: Summer Massacre, která jen prvoplánově nestereotypizuje

Kluci jedou brigádničit na Máchovo jezero, kde by se nejradši vyspali s každou holkou, která třeba jen projde kolem. Foto: Bontonfilm
Kluci jedou brigádničit na Máchovo jezero, kde by se nejradši vyspali s každou holkou, která třeba jen projde kolem. Foto: Bontonfilm

Příhodně před začátkem letních prázdnin vstupuje do kin vulgárním a černým humorem prodchnutý film Párty Hárder: Summer Massacre. Pohybuje se v mantinelech teenagerské komedie a s každou další scénou stupňuje hranice možného ad absurdum.

Martyho Pohla zná veřejnost nejspíše pod rapovým alter egem Řezník. Pohl se ale také zabývá vývojem počítačových her, je inženýrem ekonomie, ilustruje a v posledních letech se čím dál více věnuje natáčení filmů – od amatérské produkce se postupně přesunul k profesionálnímu štábu a běžnému rozpočtu tuzemských filmů.

Amatérské snímky natáčel sice už od přelomu tisíciletí, ale do většího povědomí se dostal díky celovečernímu filmu Párty Hárd (2019): sledoval trojici kamarádů na střední škole, jimž se zvrhne pořádání třídní párty ve večer plný fekálií.

Nezávislý film natočil punkově, z vlastních zdrojů za zhruba tři sta tisíc korun a mezi Řezníkovou fanouškovskou základnou se snímek záhy stal kultovním. Není tak divu, že když na druhý díl přispěli v crowdfundingové kampani přes milion korun, produkce se zprofesionalizovala a distribuce taktéž.

Zatímco s prvním filmem si Pohl pronajímal kina sám, Párty Hárder: Summer Massacre distribuuje jedna z největších českých společností Bontonfilm.

Novinka příběhově začíná přesně

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Film

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější